پوست مانند پارچه‌ای ظریف است که از بدن ما محافظت می‌کند و نقش زیادی در زیبایی ظاهری ما دارد. یک تکه ابریشم را تصور کنید. اگر فقط پارگی کوچکی در آن باشد، می‌تواند تفاوت بزرگی در ظاهر آن ایجاد کند. در مورد پوست هم همین‌طور است. جای جوش از آسیب‌هایی است که بسیاری از افراد به آن دچار هستند و از این بابت بسیار ناراحت می‌باشند؛ اما خوشبختانه امروزه در پزشکی تکنیک‌های بسیار خوبی برای به حداقل رساندن جای جوش و درمان کامل آن‌ها وجود دارد.

Acne-scars

آنچه در این مقاله می خوانید :

جای جوش چگونه به وجود می‌آید؟

جای جوش معمولاً در صورت دست‌کاری جوش‌ها و فشردن آن‌ها ایجاد می‌شود. هرچند ممکن است به‌عنوان روند طبیعی بهبود برخی از جوش‌ها نیز حتی بدون دست‌کاری ایجاد شود. ظاهر و درمان اسکار جوش به عوامل متعددی بستگی دارد. ازجمله این عوامل می‌توان به ‌اندازه و عمق محل آسیب، سن پوستی شما و … اشاره نمود.
انواع مختلفی از اسکارهای آکنه یا جای جوش وجود دارد که می‌توانند از حفره‌های عمیق تا اسکارهایی که ازنظر ظاهری زاویه‌دار یا موجی هستند، متفاوت باشند. انتخاب بهترین گزینه درمان برای جای جوش‌های شما به نوع آن‌ها و نظر پزشکتان بستگی دارد.

 

سریعترین روش برای از بین بردن جای جوش و انواع درمان جای جوش صورت

همان‌طورکه در قسمت قبل نیز به آن اشاره کردیم، درمان جای جوش صورت به نوع آن بستگی دارد. معمولاً برای اسکار جوش‌های عمیق‌تر از درمان‌های سخت‌تر و برای اسکار جوش ‌های سطحی‌تر از درمان‌های آسان‌تر استفاده می‌شود.
اساس این درمان‌ها معمولاً افزایش کلاژن در ناحیه فرورفتگی اسکار جوش است. درواقع یکی از دلایل وجود جای جوش کمبود کلاژن در آن ناحیه می‌باشد و روش‌هایی که کلاژن پوست یعنی پروتئینی که به پوست خاصیت ارتجاعی داده و می‌تواند پوست را ترمیم کند را افزایش دهد، برای درمان اسکار جوش مفید هستند. سریعترین روش برای از بین بردن جای جوش عبارتند از:

 

– پیلینگ شیمیایی

پیلینگ یا لایه‌برداری شیمیایی برای رفع بسیاری از عوارض پوستی به‌صورت هم‌زمان مانند درمان چین‌وچروک، جای جوش سطحی، لکه‌های پیری و تغییر رنگ استفاده می‌شود. در این روش از یک محلول اسیدی مناسب و بی‌خطر برای از بین بردن سلول‌های مرده پوست در لایه سطحی و برداشتن لایه‌های بالایی اپیدرم استفاده می‌گردد.
لایه‌برداری شیمیایی انواع مختلفی دارد و بسته به میزان شدتی که از آن نیاز داریم، مواد مورد استفاده در آن تغییر می‌کند. معمولاً برای درمان اسکار جوش صورت از اسید تری کلراستیک (TCA) استفاده می‌شود و لایه‌های بیرونی پوست را با فرآیند سوختگی شیمیایی کنترل‌شده از بین خواهند برد.
به‌این‌ترتیب، سطح پوست خود را بازسازی کرده و کلاژن سازی در لایه‌های بالایی پوست تقویت خواهد شد. ممکن است این لایه‌برداری با عنصر لیزر HALO نیز انجام شود که پوست را صاف‌کرده و به ایجاد سلول‌های جدید پوستی کمک می‌کند. این عنصر علاوه بر تقویت کلاژن سازی، قرمزی و لکه‌های پوستی ناشی از آفتاب یا جوش را نیز برطرف خواهد کرد.

 

– میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ یکی از ایمن‌ترین و پرطرفدارترین روش‌های درمان جای جوش در مراکز تخصصی زیبایی معتبر است که متخصصان باتجربه پوست آن را توصیه می‌کنند. این دستگاه با استفاده از خراش‌های بسیار سطحی و ریزی که حتی خونریزی هم ایجاد نمی‌کند بر روی پوست، تولید کلاژن و الاستین را تحریک خواهد کرد.
این کار حتماً باید توسط یک متخصص پوست باتجربه انجام شود. ممکن است پزشک قبل از انجام میکرونیدلینگ برای جلوگیری از هرگونه ناراحتی از بی‌حسی موضعی بر روی پوست نیز استفاده کند. همچنین ممکن است در روند درمانی میکرونیدلینگ از به دلیل نفوذپذیرتر شدن پوست از مواد درمانی مانند اسید هیالورونیک یا اسید اسکوربیک برای نفوذ عمیق نیز استفاده شود.
میکرونیدلینگ با فرکانس رادیویی کلاژن سازی پوست را تحریک می‌کند. بهبودی با میکرونیدلینگ سریع است و معمولاً التهاب ناشی از آن بعد از یک روز کاملاً برطرف می‌شود؛ بنابراین برای افرادی که نمی‌توانند جهت روش‌های دیگر مرخصی بگیرند، بسیار عالیست؛ اما برای همه انواع اسکار جوش مانند جای جوش‌های بسیار عمیق مناسب نیست.

 

– روش لیزر CO2

این روش نیز در مطب انجام می‌شود و معمولاً حدود یک ساعت طول می‌کشد تا تمام‌ صورت کامل شود. اغلب برای راحتی بیمار قبل از انجام این روش یک ماسک بی‌حس‌کننده موضعی روی پوست اعمال خواهد شد.
بلافاصله پس از انجام این روش، پوست قرمز و متورم به نظر می‌رسد. هوای خنک و یا کمپرس خنک باید سریعاً بعد از اتمام کار استفاده شود و سپس برای تسکین پوست از پماد باید استفاده کنید. پزشکان دلسوز ما شما را در مورد نحوه مراقبت از پوست خود در طول دوره بهبود راهنمایی می‌کنند. پوست در طی 24 تا 48 ساعت کمی تیره می‌شود و طی چهار تا هفت روز آینده پوسته‌پوسته خواهد شد.
سپس می‌توان از لوازم آرایش یا مرطوب‌کننده استفاده کرد. پوست زیرین صورتی‌تر و سالم‌تر به نظر می‌رسد. این ظاهر صورتی معمولاً در عرض هفت تا ده روز کاملاً محو می‌شود و به‌راحتی می‌توان آن را با آرایش پوشاند.
این روش علاوه بر درمان و بهبود جای جوش نتایجی مانند از بین بردن چین‌وچروک، سفت شدن پوست و بافت را دارد که این نتایج لیزر CO2 حتی تا دو سال پس ‌از انجام این روش قابل مشاهده است.

 

– لایه‌بردار پیگمنت جنتلاز

لایه‌بردار پیگمنت Gentlelase معمولاً برای درمان تغییر رنگ یا کک‌ومک قهوه‌ای استفاده می‌شود، اما به دلیل اینکه می‌تواند به تحریک کلاژن نیز کمک کند، برای درمان جای جوش صورت هم مفید است؛ بنابراین برای افرادی که هم جای جوش دارند و هم لکه‌های پوستی، طبق صلاحدید پزشک می‌تواند روش مناسبی باشد.

 

– نور شدید پالسی

نور شدید پالسی نیز برای درمان تغییر رنگ‌های قهوه‌ای و قرمز در پوست و همچنین تقویت کلاژن پوست مناسب است که به آن IPL نیز گفته می‌شود. برای بهترین نتیجه، به‌طور متوسط، چهار تا شش جلسه درمان با فاصله سه تا چهار هفته از هم لازم است.
در این روش یک دسته خنک‌کننده مضاعف، امکان درمان بسیار راحت و سریع را فراهم می‌کند. مراقبت‌های قبل و بعد از انجام این روش تأثیر زیادی در نتایج دارد که باید طبق دستور پزشکتان آن‌ها را انجام دهید.

 

– لیزر مولتی پلکس Affirm™

لیزر Affirm™ روشی است که جوان‌سازی پوست را به‌صورت فرکشنال و غیر سایشی انجام می‌دهد؛ یعنی این دستگاه نوین می‌تواند کلاژن را به‌خوبی تحریک کند و خطوط ریز، بافت پوست و جای جوش را در طول زمان به‌خوبی درمان کند. تحقیقات نشان می‌دهند که Affirm™ روشی مطمئن و مؤثر برای جوان‌سازی پوست و رفع عوارض پوستی مانند اسکار جوش است.
فناوری MultiPlex به این صورت است که دو طول‌موج در یک پالس را به‌صورت هم‌زمان انتشار می‌دهد و آن‌ها را از یک سیستم تحویل می‌گیرد. درنتیجه سطوح انرژی آن در طول یک جلسه درمان برای پوست بیمار کمتر است و ناراحتی به حداقل می‌رسد، اما بهبودی تسریع می‌یابد.
به همین دلیل این روش در مقایسه با فناوری‌های تک طول‌موج، نتایج سریع‌تر و مؤثرتری تولید می‌کند. معمولاً بین چهار تا شش جلسه درمان، بسته به نوع جای جوش و سایر عوارض پوستی برای بیمار توصیه می‌شود.
هر جلسه درمان معمولاً با جلسه بعدی یک ماه فاصله دارد. برای انجام آن نیز از ماسک بی‌حس‌کننده استفاده می‌شود که هرگونه ناراحتی در طول درمان را کاهش می‌دهد.

سخن آخر

اگرچه همیشه پیشگیری بهتر از درمان است و شما می‌توانید با مراقبت از پوست خودتان و عدم دست‌کاری جوش‌ها تا حد زیادی از ایجاد جای جوش جلوگیری کنید، اما در صورت به وجود آمدن این عارضه پوستی نباید نگران باشید.
خوشبختانه امروزه روش‌های مدرن زیادی برای درمان اسکار جوش صورت در مراکز تخصصی زیبایی معتبر وجود دارند که می‌توانید از شر اسکار جوش‌ها خلاص شوید؛ اما باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که بسیاری از مراکز غیرتخصصی مانند سالن‌های آرایشی یا مراکز لیزر نامعتبر نیز ادعا می‌کنند که دستگاه‌های مناسب برای بهبود پوست و درمان جای جوش را دارند.
در حالی که این افراد به‌هیچ‌وجه دانش کافی در مورد واکنش‌های پوستی، اتفاقاتی که در طول درمان در لایه‌های پوستی می‌افتد و … را ندارند و ممکن است تنها با یک طول‌موج اشتباه یا استفاده از یک ماده شیمیایی نادرست برای همیشه آسیب‌های دائمی در پوستتان ایجاد کنند. پس در انتخاب متخصص پوست برای انجام این کار دقت کنید.
خوشبختانه تمام تجهیزات مورد نیاز برای انجام روش‌های مدرن درمان جای جوش در مرکز ما وجود دارند و این روش‌ها توسط تکنسین‌های باتجربه و تحت نظر متخصصین پوست به‌درستی و با کمترین عوارض در این مرکز انجام می‌شوند. جهت گرفتن مشاوره و نوبت می‌توانید از طریق لینک‌های موجود در سمت چپ صفحه با ما در ارتباط باشید.