میکرودرم

میکرودرم

زیبایی پوست یکی از عوامل تعیین کننده ی زیبایی یک فرد است. عوامل بسیاری میتوانند شفافیت و صاف بودن پوست را تحت تاثیر قرار دهند از قبیل جوش ها، مسائل هورمونی، لک بارداری، لک در اثر آفتاب و غیره. یکی از جدیدتری روش های درمانی که بسیاری از این لکه ها و ضایعات را ریشه کن میکند میکرودرم است. گاهی علی رغم رعایت روتین های پوستی و روش های خانگی یا کرم ها و سایر محصولات زیبایی، یک سری لک ها مقاوم بوده و برطرف نمیشوند. میکرودرم یک روشی تقریبا غیرتهاجمی و بسیار اثر بخش بوده که برای تجدید تون و بافت پوست مورد استفاده قرار میگیرد. در این مقاله سعی داریم در رابطه با روش انجام آن و مشکلات پوستی که توسط این روش حل میشوند مطالبی را به شما ارائه دهیم.

میکرودرم

چه افرادی میتوانند از میکرودرم سود ببرند؟

میکرودرم یا میکرودم ابریژن یک روش ایمن برای انواع پوست ها و رنگ هاست. افرادی که مشکلات پوستی زیر را دارند میتوانند از این روش بهره ببرند:

خطوط ظریف و چروک:

ایجاد چروک در نواحی ای از قبیل دور چشم میتواند در صورت استفاده از کرم ها و رعایت یک سری نکات در سنین بالاتر به حداقل برسد. اما بالاخره از یک حدی به بعد غیر قابل اجتناب بوده و جزو روند طبیعی افزایش سن محسوب میشود. از بین بردن چروک ها با میکرودرم به جوانسازی صورت کمک به سزایی میکند.

هایپرپیگمانتاسیون و لکه های تیره:

پوست دارای سلولهایی به نام ملانوسیت است که با ایجاد رنگدانه ی سیاه ملانین از پوست در مقابل نور خورشید محافظت میکند. برای همین افرادی که در مناطق کویری زندگی میکنند پوست تیره تری دارند. حال اگر فرد به طور مزمن در معرض نور خورشید قرار بگیرد، به مرور این سلول ها با تولید ملانوسیت لکه هایی را در پوست به وجود می آورند که هایپرپیگمانتاسیون نام دارد. البته این تنها یکی از دلایل هایپرپیگمانتاسیون است. مشکلات کبد، بیماری های سیستمیک و بارداری نیز از جمله علل هایی هستند که میتوانند باعث افزایش رنگدانه های پوستی شوند.

منافذ باز و جوش های سر سیاه:

این دو مورد به خصوص در صورت اثر منفی ای بر زیبایی و یکنواخت بودن بافت پوست دارند. در کنار میکرودم میتوان از درمان های دارویی برای از بین بردن جوش های سر سیاه استفاده کرد. برای این منظور به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید. داروهایی که توسط پزشک تجویز میشوند ورودی این جوش ها را باز میکنند تا محتویات آن خارج شود.

میکرودرم برای جای جوش:

در مورد اکنه ابتدا باید علت زمینه ای آن درمان شود. با مراجعه به متخصص پوست خود آکنه تان با استفاده از آنتی بیوتیک مناسب، رفع مشکلات هورمونی، رفع مشکلات تخمدانی و غیره درمان شده و سپس جای این جوش ها توسط میکرودرم به طور موثری محو میشود.

ترک پوستی:

این ترک ها در نواحی ای که دچار چاقی و لاغری متناوب شده اند به وجود می آید. برای مثال در شکم زنانی که زایمان کرده اند باقی میماند. نقاط شایع دیگر سینه ها، باسن، ساق پا و اطراف زانو است. میکرودرم از روش های بسیار موثر برای از بین بردن این ترک ها است.

  • تون و بافت غیریکنواخت پوستی
  • ملاسما یا لک بارداری
  • آفتاب سوختگی
  • آمادگی برای میکرودرم

میکرودرم یک روش غیر جراحی است و تقریبا غیرتهاجمی است. اقدامات اندکی برای آمادگی لازم دارد. بهتر است قبل از انجام این پروسه با پزشک متخصص مشورت کنید تا به شما بگوید که آیا این روش مناسب وضعیت شما هست یا خیر و همچنین نگرانی های خود را با ایشان درمیان بگذارید. همچنین پزشک را از نظر تمام اعمال زیبایی که در گذشته انجام شده، جراحی ها، آلرژی و وضعیت پزشکی خود مطلع سازید.

از قرارگیری در معرض آفتاب با استفاده از کلاه سایه بان، کرم های ارایشی و کرم موبر و وکس قبل از انجام میکرودم اجتناب کنید. سه روز پیش از میکرودرم نیز از لایه برداری پوست و استفاده از ماسک ها خودداری کنید. پیش از شروع میکرودرم هر گونه آرایش را پا کنید.

در چه مواردی میکرودرم فایده ندارد؟

اگر یک مشکل پوستی دارید بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید تا تعیین کند مشکل شما با میکرودرم برطرف خواهد شد یا خیر. این مساله ارتباط زیادی به شدت درگیری دارد.

اما به هر حال یک سری موارد که احتمالا به میکرودرم جواب نخواهند داد وضعیت های پوستی شدید اند، از قبیل آکنه های عمیق، روزاسه، اگزما یا درماتیت فعال. علاوه بر این، یک سری وضعیت ها هستند که میکرو درم آن ها را بدتری میکند. تشخیص این وضعیت ها و اینکه آیا شما از میکرودرم سود خواهید برد یا خیر توسط پزشک متخصص صورت میپذیرد.

حتما باید پیش از انجام این پروسه ویزیت متخصص شوید، زیرا علاوه بر دلیل یاد شده، ممکن است مشکلات پوستی شما مانند چروک و لک، با یک کرم ساده جواب بهتری بگیرد و بهبود یابد. همچنین در صورتی که یک بیماری زمینه ای وجود داشته باشد که میکرودرم به سود پوست شما نباشد و حتی آن را تخریب کند، پزشک گزینه های دیگری پیش روی شما قرار میدهد.

نحوه انجام میکرودرم چگونه است؟

میکرودرم یک پروسه ای است که در مطب انجام میشود و معمولا و بسته به وسعت موردنظر، تا یک ساعت به طول می انجامد. این عمل باید توسط فردی که مدرک معتبر در زمینه ی مراقبت های پوستی دارد صورت پذیرد و میتواند تحت نظر یک پزشک باشد. بهتر است در مکانی معتبر این کار انجام شود.

برای میکرودرم نیاز به بیهوشی یا بی حسی نیست و درد ندارد. طی این عمل یک سری کریستال یا مواد شن مانند روی پوست شما سابیده یا اسپری میشود و توسط یک ابزار دسته دار از روی پوست حذف شده و بنابراین باعث لایه برداری پوست میشود. در انتها ناحیه ی مدنظر توسط کرم مرطوب کننده و ضدافتاب پوشیده میشود. این روش توسط سازمان غذا و دارو تائید شده است. بسته به نوع ابزار و دستگاه مورد استفاده روش هایی برای انجام آن وجود دارد:

  • ابزار با نوک الماسی: این دستگاه همزمان با لایه برداری سلول های مرده آن ها را از روی پوست ساکشن میکند. عمق لایه برداری بسته به فشاری است که به دستگاه وارد میشود و نیز مدت زمانی که ساکشن روی پوست باقی میماند. این اپلیکاتور در نواحی حساس تر صورت مانند اطراف چشم مورد استفاده قرار میگیرد.
  • میکرودرم ابریژن کریستال: در این روش از دستگاه یک سری کریستال پخش میشود. در واقع کریستال ها روی پوست اسپری میشوند و به نرمی لایه ی خارجی پوست و سلول های مرده یا آسیب دیده را سابیده میکنند. در این روش نیز لایه های جدا شده بلافاصله ساکشن میشوند. انواع مختلفی از کریستال وجود دارد از قبیل آلومینیوم اکسید و سدیم بی کربنات.
  • هیدرادرم ابریژن: در این روش که روشی به روز تر است، لایه برداری بدون کریستال همزمان با انفوزیون یک سری موارد به داخل پوست انجام میشود. این پروسه باعث تحریک کلاژن سازی و افزایش خونرسانی به پوست میشود.

عوارض جانبی میکرودرم

عوارض جانبی شایع میکرودرم عبارت اند از تندرنس خفیف (دردناک بودن پوست به هنگام لمس)، تورم، قرمزی. این علائم معمولا ظرف چند ساعت بعد از درمان از بین میروند. توصیه میشود بعد از میکرودرم برای جلوگیری از پوسته پوسته شدن یا خشکی پوست از کرم های مرطوب کننده استفاده کنید.

کبودی های خفیف به علت پروسه ی ساکشن نیز ممکن است رخ بدهند که خود به خود برطرف میشوند. همچنین رعایت بهداشت به طور متعادل و نه افراطی (توجه شکنید که شستن مکرر باعث از بین رفتن چربی طبیعی پوست و خشکی آن میشود)، باعث میشود از پوست در برابر عقونت های سطحی محافظت شود. زیرا بعد از میکرودرم سطحی ترین لایه ی مححافظتی پوست از روی سطح پست حذف شده است.

نکته مهم اسن است که اگر همین پروسه ی بی خطر به دست یک فرد غیرمتخصص و آموزش ندیده انجام شود ممکن است خطراتی داشته باشد. از حضور یک پزشک در مرکزی که این پروسه انجام میپذیرد اطمینان حاصل کنید.

بعد از میکرودرم چه اتفاقی می افتد؟

بعد از میکرودرم نیاز به استراحت نیست و بلافاصله میتوانید به فعالیت های روزانه خود ادامه دهید. پوست خود را هیدراته نگه داشته و از محصولاتی که برای پوست ملایم هستند استفاده کنید.

از داروهای موضعی آکنه به مدت حداقل یک روز بعد از میکرودرم استفاده نکنید. استفاده از کرم ضد آفتاب جهت محافظت از پوست بسیار مهم است زیرا پوست بعد از لایه برداری در مقابل آسیب های مانند نور خورشید حساس تر است و در صورتی که از ضدآفتاب استفاده نکنید ممکن است پوستتان به طور موقت یا حتی دائمی تیره تر از قبل شود. بعد از میکرودرم نتایج قابل توجهی را مشاهده خواهید کرد. تعداد جلسات میکرو درم به شدت مشکل پوستی شما بستگی دارد و هم چنین به سطح انتظارتان.

اثر میکرودرم چقدر باقی میماند؟

تا چند روز بعد از میکرودرم شما یک درخشش طبیعی را مشاده خواهید کرد اما بهترین نتیجه بعد از تکرار چندین جلسه دیده میشوند. تعداد ایده آل جلسات برای بهتری نتیجه بسته به وضعیت شما از 5 تا 12 متغیر است. حفظ نتایج حاصل به تکرار دوره ای جلسات بستگی دارد. همچنین مهم است که تمام دستورالعمل های بعد از جلسه که به شما گفته میشود را رعایت کنید. همچنین باید بدانید که مدت زمانی که فاز حاد بعد از جلسه بهبودی میابد (مانند قرمزی) بین افراد متفاوت است.

سخن پایانی

میکرودرم به لایه برداری سطحی ترین سلول های پوست توسط یک سری مواد کریستال مانند گفته میشود. این لایه برداری با رفع بسیاری از ضایعات پوستی مانند آکنه کمک میکند. این روش روشی بی خطر و بدون درد است. در این مقاله روش انجام آن و نکات مهمی که قبل و بعد از انجام پروسه باید رعایت کنید آورده شده است. مهم این است که پیش از انجام میکرودرم، پزشک پوست شما را معاینه کند و تشخیص دهد آیا میکرودرم به سود شما هست یا خیر و حتی ممکن است وضعیتتان را بدتر کند. بهتر است میکرودرم زیر نظر پزشک متخصص انجام شود تا درست صورت پذیرد.

شما می‌توانید مشکل خود را در مرکز زیبایی الیزه توسط متخصصانی ماهر در این زمینه و با مواد باکیفیت انجام دهید و بهترین نتیجه را بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *