افرادی که به مراقبت از پوست خود اهمیت داده و یا حداقل یکبار سوختگی پوست را تجربه کرده‌اند حتما اسم پماد آلفا را شنیده‌اند. این پماد یک داروی موضعی بسیار قوی بوده که قادر است جای زخم و اسکار و همچنین جای سوختگی‌ را به خوبی از بین ببرد. استفاده از پماد آلفا برای جای جوش یکی از محبوب‌ترین کاربرد‌های این پماد می‌باشد، اما قطعا این‌پماد نمی‌‌تواند معجزه انجام دهد. ضرروری است برای دستیابی به نتایح بهتر حتماً به بهترین دکتر برای درمان جای جوش مراجعه کنید.

Alpha-ointment-boils

آنچه در این مقاله می خوانید :

روش استفاده از پماد آلفا برای جای جوش یا دیگر مشکلات پوستی

پماد آلفا یک داروی موضعی بسیار قوی است که در درمان آسیب‌های پوستی خصوصا سوختگی‌های غیر شدید مورد استفاده قرار می‌گیرد. این پماد به دلیل خاصیت ضد التهابی که دارد در تسکین درد‌ ناشی از آسیب‌های پوستی نیز بسیار موثر است.
زمانی که این پماد بر روی موضع مورد نظر مالیده می‌شود با کاهش التهابات موجود، درد نیز کاهش پیدا می‌کند. در ادامه بیشتر به معرفی فواید و موارد استفاده از این پماد می‌پردازیم.
همانطور که اشاره کردیم، پماد آلفا برای جای جوش بسیار موثر و مفید می‌باشد، تاثیر پماد آلفا بر جای جوش به دلیل خاصیت ضد التهابی آن است. علاوه بر جوش پماد‌های آلفا در درمان زخم‌های ناشی از سوختگی نیز بسیار موثر هستند.

* مهترین موارد استفاده و کاربرد پماد‌های آلفا
پمادهای آلفا برای آسیب‌های پوستی متفاوتی مورد استفاده قرار می‌گیرند اما به طور کلی شایع‌ترین گزینه‌های استفاده از پماد‌های آلفا موارد زیر می‌باشند:

الف) زمانی که پوست دچار سوختگی شده باشد
ب) زمانی که پوست دچار زخم یا خراشیدگی سطحی شده باشد
ج) برای از بین بردن جای زخم
د) برای از بین بردن جای جوش

* موارد عدم استفاده از پماد‌های آلفا
همه می‌توانند از پمادهای آلفا برای مواردی که در بالا ذکر کردیم استفاده کنند، اما افرادی که شرایط زیر را داشته باشند مجاز به استفاده از این کرم‌ها نمی‌باشند:

– افراد مبتلا به بیماری فاویسم یا باقالایی (در پماد‌های آلفا موادی همچون عصاره گیاه حنا و مشتقات نفتالین وجود دارند که باعث افزایش شدید عوارض بیماری فاویسم می‌شوند. فاویسم که نام دیگر آن باقالایی یوده، یک بیماری ارثی خونی است که در طی آن شخص دچار کمبود گلبول قرمز یا اختلال در آن می‌شود)
– خانم‌های باردار نیز نمی‌توانند در مصرف این دارو زیاده روی کنند، بنابراین توصیه می‌کنیم پیش از استفاده از آن حتما با پزشک خود مشورت کنید.
– اگر سطح سوختگی در پوست خیلی شدید باشد (سوختگی درجه 2 یا درجه 3)، نمی‌توان از این پماد استفاده کرد و حتما باید به پزشک و مراکز درمانی مراجعه کرد.

* نحوه استفاده از پماد‌های آلفا
توصیه می‌کنیم به هیچ عنوان در مصرف این پماد زیاده روی نکنید همچنین از مصرف خودسرانه آن در آسیب‌های جدی همچون سوختگی‌های شدید یا زخم‌های عمیق پرهیز کنید. به طور کلی برای مصارف مختلف نحوه استفاده از پماد‌های آلفا به شرح زیر می‌باشند:
– سوختگی‌های خفیف: اگر پوست سوخته نیاز به پانسمان داشته باشد هر 24 ساعت یکبار بر روی پوست مقدار مناسبی از پماد را مالیده و این کار را تا زمانی که بهبودی نسبی حاصل شود ادامه می‌دهید و اگر پوست نیاز به پانسمان نداشته باشد آن را هر 3 روز یکبار مجددا پماد میزنیم. (مدت زمان لازم برای ادامه دادن این کار بستگی به شرایط جسمی بیمار دارد، بازه درمانی با این پماد متغییر بوده و گاها ممکن است تا یک الی دو ماه به طول بیانجامد و یا در مواردی هم حتی چند روز برای آن کافی باشد)
– عرق سوختگی: می‌توانید هر 5 ساعت مقدار مناسبی از پماد را بر روی موضع مورد نظر بمالید (توصیه می‌کنیم تمدید پماد را بیشتر از 3 مرتبه در روز تکرار نکنید)
– ادرار سوختگی کودکان: در ادرار سوختگی کودکان هم می‌توانید پماد را هر 5 ساعت به مقدار بسیار کمی بر روی پوست مالیده و این کار را در هر روز تا 3 بار انجام دهید.
– التهاب بعد از لیزر: می‌توانید تا زمانی که التهاب به صورت کامل برطرف شود روزی 2 مرتبه آن را بر روی پوست خود بمالید.
– اگزما و حسیاسیت: اگر میزان اگزما و حساسیت پوست شدید است می‌توانید پماد را روزی حداکثر تا 5 مرتبه بر روی پوست بمالید تا اثرات آن‌ها کاهش پیدا کند. اما در مواردی که اگزما و حساسیت ناچیز است تمدید پماد روزی 1 الی 2 مرتبه کافی است.
– زخم‌های دیابتی: نحوه استفاده از این دارو در بیماران دیابتی بسیار مهم می‌باشد و به هیچ عنوان نباید در استفاده از آن زیاده روی کنید. می‌توانید تحت نظارت پزشک خود روزی 1 مرتبه آن را بر روی زخم مالیده و سپس آن را پانسمان کنید.
– پسوریازیس: در ارتباط با پسوریازیس هم همچون اگزما مصرف می‌کنیم.
– سائیدگی و خراش پوست، جای بخیه، جای اسکار، زخم‌های کوچک و غیر عمیق، زخم بستر: روزانه یک مرتبه کرم را بر روی موضع مالیده و این کار را حداکثر یک ماه تا زمانی که نتایج نمایان شوند ادامه دهید.
– ترک پا: توصیه می‌کنیم برای برطرف شدن ترک پا، هرشب پیش از خواب مقدار مناسبی از این پماد را به پا مالیده و اجازه دهید تا صبح باقی بماند.
خواص پماد آلفا برای جای جوش آن است که می‌تواند این کار را به تدریج انجام داده و در عین حال نتیجه باکیفیت و قابل قبولی را هم برای بیمار حاصل کند.
ما در مقاله حاضر قصد داریم علاوه بر معرفی فواید و موارد استفاده از پماد آلفا برای جای جوش، به صحبت پیرامون عوارض پماد آلفا، قیمت این پماد و همچنین بررسی این مساله که آیا پماد الفا برای لک صورت خوبه یا خیر بپردازیم.

 

ترکیبات مفید و مهم پماد آلفا برای جای جوش یا جای سوختگی

شاید این پرسش برای شما پیش آمده باشد که وجود چه ترکیباتی باعث می‌شوند که پماد آلفا برای جای جوش، سوختگی، خراش و زخم‌های سطحی انقدر موثر باشد، همانطور که بدیهی است اثر بخشی بالای این پماد به دلیل ترکیبات آن می‌باشد، کرم‌های آلفا دارای مقدار کافی از عصاره برگ گیاه حنا به همراه ریزوم زردچوبه، ویتامین E، ویتامین C، کورکومینوئیدها، مشتقات نفتالین و همچنین مقدار بسیار کمی روغن تربانتین و دیگر مواد می‌باشند. در ادامه ترکیبات تشکیل دهنده پماد‌های آلفا و خواص هرکدام را به اختصار بیان می‌کنیم:

* فواید عصاره برگ گیاه حنا موجود در این پماد برای سوختگی یا جای جوش
گیاه حنا و به طبع عصاره آن خواص ضد درد و ضد التهابی داشته و زخم‌های پوستی را ضدعفونی کرده و التیام می‌بخشند. حنا خود به تنهایی یک داروی موثر برای درمان انواع خراش‌ها، زخم‌ها و سوختگی‌های سطحی می‌باشد.

* فواید لاوسون و تانن موجود در پماد آلفا برای سوختگی یا جای جوش
لاوسون یکی از اصلی‌ترین ترکیبات سازنده پماد‌های آلفا می‌باشد که در عصاره حنا نیز یافت می‌شود، این ماده خاصیت آنتی اکسیدانی و همچنین آنتی باکتریایی داشته و از پوست سوخته یا زخمی در برابر آلودگی‌های محیطی محافظت می‌کند.
تانن نیز از دیگر مواد موجود در کرم‌های آلفا می‌باشد که خاصیت ضد میکروبی داشته و به تقویت پوست نیز کمک می‌کند.

* فواید ریزوم زردچوبه موجود در پماد آلفا برای جای جوش یا سوختگی
ریزوم زردچوبه بخشی از ساقه گیاه زردچوبه است که در زیر زمین قرار می‌گیرد و معمولا سرشار از مواد معنی است، ریزوم زردچوبه و همچنین خود زردچوبه یکی از پرخاصیت‌ترین گیاهان مفید برای پوست می‌باشند که به شکل ادویه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

* فواید کورکومینوئیدها موجود در این پماد برای سوختگی یا جای جوش
کورکومینوئیدها مواد مغذی بسیار قوی و فعال هستند که در برخی گیاهان یافت می‌شوند. کورکومین نوعی کورکومینوئید بوده و همچنین آنتی اکسیدانی بسیار موثر می‌باشد که خاصیت ضد التهابی داشته و در ریزوم زردچوبه به وفور یافت می‌شود.

* فواید ویتامین E موجود در پماد آلفا برای جای جوش یا سوختگی
ویتامین E یکی از اساسی‌ترین ویتامین‌های مورد نیاز پوست می‌باشد که به مرطوب ماندن پوست کمک کرده، باعث جوان ماندن و شادابی آن می‌شود و در زمان آسیب دیدگی پوست روند التیام و بهبودی آن را سرعت می‌بخشد. به همین دلیل است که تقریبا اکثر محصولات مراقبت پوستی (از جمله پماد‌های سوختگی)، حاوی ویتامین E می‌باشند. همچنین ویتامین E عوارض ثانویه بعد از سوختگی یا آسیب دیدگی را نیز کاهش می‌دهد. ویتامین E از پوست در برابر اشعه ماورای بنفش جلوگیری می‌کند.

* فواید ویتامین C موجود در پماد آلفا برای سوختگی یا جای جوش
همچون ویتامین E، ویتامین C نیز یکی از مهم‌ترین مواد مغزی لازم برای ریکاوری و بازسازی پوست می‌باشد چرا که با کمک به کلاژن سازی و عملکرد مناسب سیستم ایمنی بدن سلامت پوست را تضمین می‌کند. لذا در آسیب‌های پوستی می‌تواند نقش موثری در حفظ سلامت پوست آسیب دیده، بازسازی مجدد آن و پیشگیری از عفونت‌های احتمالی ایفا کند.
کرم‌هایی که دارای ویتامین C می‌باشند به بهبود ظاهر پوست نیز کمک می‌کنند، بنابراین می‌توان فهمید که چرا اکثر محصولات زیبایی و مراقبت پوستی علاوه بر ویتامین E، سرشار از ویتامین C نیز می‌باشند.

* فواید روغن تربانتین موجود در پماد آلفا برای جای جوش یا سوختگی
تربانتین روغنی است که از صمغ گیاه کاج استخراج شده و مصارف درمانی و صنعتی فراوانی دارد، این روغن خواص درمانی متعددی داشته و بیشتر برای تسکین دردها و التهابات مفصلی مورد استفاده قرار می‌گیرد اما یکی از خواص جانبی آن التیام آثار سوختگی و همچنین از بین بردن جای سوختگی می‌باشد.
این روغن می‌تواند موجب مسمومیت نیز شود (خصوصا در کودکان و خانم‌های باردار) و به هیچ عنوان نباید خودسرانه به صورت خوراکی مورد استفاده قرار بگیرد، همچنین ممکن است با برخی از داروها و دیگر روغن‌های موضعی تداخل داشته باشد، بنابراین توصیه می‌کنیم از پماد آلفا برای رفع جای جوش یا زخم و خصوصا سوختگی به صورت منفرد استفاده کرده و دیگر پماد‌ها یا دارو‌های موضعی را با آن ترکیب نکنید.

* سایر مواد موجود در پماد آلفا
اسیدهای چرب غیر اشباع: اسید لینولئیک و اسید آرشیدونیک دو اسید غیر اشباع موجود در پماد‌های آلفا هستند که باعث تسریع فرایند ترمیم پوست آسیب دیده می‌شوند.
آلانتونین: آلانتونیت از دیگر مواد موجود در پماد‌های آلفا هستند که در تنظیم رطوبت و بازسازی یا ترمیم پوست آسیب دیده نقشی مهم را دارند.

تنها عوارض پماد آلفا

همانطور که گفتیم پماد آلفا یک ضد التهاب قوی اما گیاهی است که عملا بی عارضه بوده و برخلاف ضد التهاب های پرعارضه کورتونی، عوارض زیادی برای آن ذکر نشده است. از عوارض پماد آلفا تنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد که خیلی جدی نبوده و با رعایت نکاتی که در ادامه ذکر خواهیم کرد جای نگرانی وجود ندارد:
– ممکن است پوست برخی افراد نسبت به ترکیبات داخل پماد از خود حساسیت نشان داده و علائم بسیار اندکی همچون تحریک، قرمزی و خارش بسیار خفیفی را تجربه کنند (حتی این موارد نیز گزینه‌‌های نادری از عوارض پماد آلفا هستند که در تعداد بسیار کمی از بیماران اتفاق می‌افتند)

* نکات قابل ذکر و موارد احتیاط در استفاده از پماد‌های آلفا
به جز چند مورد جزئی که اشاره کردیم دیگر چیزی تحت عنوان عوارض پماد آلفا ذکر نشده است و تنها کافیست با رعایت نکات زیر از بروز عوارض ثانویه نیز پیشگیری کنیم:
– اگر سوختگی در ناحیه صورت اتفاق افتاده باشد حین استفاده از کرم آلفا باید مراقب ورود آن به درون چشم باشیم، اگر به هر دلیلی مقداری از آن وارد چشم شد می‌بایست چشم را به آرامی با آب ولرم بشوییم.
– سوختگی‌های عمیق را نباید خود سرانه توسط این پماد درمان کرد، در صورتی که دچار سوختگی عمیق شده‌اید حتما به پزشک یا اورژانس مراجعه کنید.
– اگر پس از استفاده از پماد آلفا دچار علائم آلرژیکی مانند قرمزی و تحریک و حساسیت پوست شدید، می‌بایست مصرف آن را قطع کنید.
– اگر دچار جراهت عمیق همچون بریدگی و یا آسیب‌های وسیع نظیر خراش و ساییدگی گسترده در پوست شدید، پماد آلفا فقط می‌تواند به بهبود پوست و زخم شما کند اما نمی‌تواند شما را از آلودگی‌های احتمالی و پیامد‌های جدی آن‌ها نظیر کزاز مصون نگه دارد، بنابراین در این موارد حتما باید به یک مرکز درمانی مراجعه کرده و در صورت صلاح دید پزشک اقدام به تزریق واکسن کزاز بکنید.
– برای درمان سوختگی یا درمان زخم پماد آلفا، نباید همزمان با این دارو از دیگر دارو‌های سوختگی بر روی زخم استفاده کنید.
– همانطور که گفتیم مصرف این پماد برای بیمارانی که به فاویسم مبتلا هستند مجاز نمی‌باشد، بنابراین اگر این بیماران دچار سوختگی یا آسیب‌های پوستی مشابه شدند می‌بایست به پزشک مراجعه کرده و یا از دیگر پماد‌های سوختگی که حاوی عصاره گیاه حنا و یا ترکیبات نفتالین نیستند استفاده کنند.
– از پماد آلفا می‌توان برای درمان کودکان هم استفاده کرد، فقط نکته مهم آن است که به هیچ عنوان نباید اجازه دهیم که پماد وارد دهان یا چشم کودک بشود.
– پیش از مالیدن پماد، موضع مورد نظر باید به خوبی خشک شده باشد.
– در مواردی که از پماد برای برطرف کردن جای جوش یا لک استفاده می‌کنید (و پوست دچار زخم یا سوختگی نیست)، توصیه می‌کنیم در صورت امکان ابتدا پوست را با آب و صابون به خوبی شسته و سپس به خوبی خشک کنید.

 

آیا پماد الفا برای لک صورت خوبه

پس از پاسخ به این پرسش که آیا پماد آلفا برای جای جوش مناسب است، یکی از متداول‌ترین سوالات دیگر آن است که “آیا پماد الفا برای لک صورت خوبه”، در پاسخ به این پرسش می‌توان گفت که پماد الفا پوست را به کلاژن سازی تشویق و سلول‌های آسیب دیده را مجبور به بازسازی می‌کند. خود این مساله کمک می‌کند که بافت و رنگدانه‌های آسیب دیده تا حدودی ترمیم شده و لک‌های پوستی تا حدودی محو شوند.
از طرف دیگر ویتامین C موجود در پماد آلفا به تنظیم رنگدانه‌های پوست کمک کرده و از افزایش لکه‌های تیره پوست جلوگیری می‌کند.
یکی دیگر از دلایل آن که خیلی از مصرف کنندگان پماد آلفا می‌گویند پماد الفا برای لک صورت خوبه آن است که ویتامین E موجود در پماد آلفا هم به تنظیم رنگدانه‌های پوست کمک کرده و هم موجب کاهش التهابات و قرمزی‌های آن می‌شود.
بسیاری از لک‌های پوستی ناشی از التهابات پوست می باشند، همانطور که می‌دانیم کرم‌های آلفا خاصیت ضد التهابی مناسبی دارند، بنابراین گزینه خوبی برای برطرف کردن این گونه لک‌ها می‌باشند.
برخی از اسیدهای چرب غیر اشباع موجود در این پمادها نیز به برطرف کردن لکه‌های تیره پوستی کمک می‌کنند.

 

قیمت پماد آلفا برای جای جوش

پمادهای آلفا بسیار محبوب و پر مصرف می‌باشند چرا که در مقابل سایر درمان‌‌های پوستی یک روش درمانی بسیار مقرون به صرفه به حساب می‌آیند.
در بین زیباجویانی که قصد دارند با انجام کم‌ترین هزینه ممکن زیبایی پوست صورت خود را ارتقا دهند یا عوارض ناخوشایند پوستی همچون جای زخم و اسکار را از بین ببرند، روش درمانی کم قیمت پماد آلفا برای جای جوش یا زخم یک گزینه ایده آل می‌باشد.
کافی است هزینه سایر روش‌های درمانی همچون هزینه یک جلسه لیزر درمانی را با قیمت پماد آلفا و عوارض احتمالی مقایسه کنید تا دریابید این پماد چقدر مقرون به صرفه است.
فاکتورهای اثر گذار بر میزان هزینه‌ها و قیمت پماد آلفا برای رفع جای جوش این موارد می‌باشند:
– ایرانی یا خارجی بودن آن
– شدت آسیب پوستی (بر مقدار مصرف روزانه و مدت زمان استفاده از پماد اثر می‌گذارند)
– شرکت سازنده

سخن پایانی

همانطور که در این مقاله اشاره کردیم پماد آلفا برای جای جوش و یا سوختگی یک داروی بسیار موثر و قدرتمند به حساب می‌آید، اما نمی‌توان آن را یک درمان کافی دانست و از آن به تنهایی نتیاج قطعی گرفت. بنابراین توصیه می‌کنیم برای حصول نتایج قطعی و ایده‌آل در کنار استفاده از آن حتما به پزشک مراجعه کرده و از دیگر روش‌های درمانی نوین همچون لیزر و غیره نیز استفاده کنید. همچنین این نکته لازم به ذکر می‌باشد که درست است که عوارض پماد آلفا ناچیز بوده اما استفاده بیش از اندازه و غیر اصولی از آن می‌تواند عوارض ثانویه جدی به دنبال داشته باشد.