بهترین دارو برای از بین بردن جای جوش

بهترین دارو برای از بین بردن جای جوش را می توان به صورت موضعی یا خوراکی مصرف کرد. گاهی ترکیبی از داروهای موضعی و خوراکی لازم باشد. بهترین دکتر برای درمان جای جوش، دوز و شکل مناسب دارو را به صورت موردی تعیین می‌کند. گزینه‌های درمانی مختلفی برای مبتلایان به اسکار آکنه وجود دارد که بسته به نوع اسکار از نظر طول دوره و نوع دارو متفاوت هستند. گاهی مکمل‌های خوراکی ویتامین سی و رتینوییدهای خوراکی با تجویز پزشک، قطعی‌ترین نتیجه درمانی برای جای جوش هستند. سه عامل اصلی درمان جای تیره جوش ترکیبات لایه بردار، داروهای ضدالتهاب و ترکیبات روشن کننده است.

Best-medicine-get-rid-pimples

بهترین دارو برای از بین بردن جای جوش

هیچ دارویی جهانی برای بهبود اثر بجامانده از آکنه وجود ندارد که برای افراد بهترین دارو محسوب شود. انواع پوست، شرایط و پاسخ به درمان متفاوت خواهد بود. پزشک می‌تواند بهترین دارو را بر اساس علائم، سابقه پزشکی و پاسخ بیمار به سایر درمان‌ها تعیین کند. در ادامه سعی کردیم داروهای رایج اسکار آکنه است که ممکن است پزشک به دو صورت موضعی و یا خوراکی تجویز کند را مرور کنیم.
در خصوص انتخاب بهترین دارو برای از بین بردن جای جوش باید بگوییم داروهای متنوعی بدون نیاز به تجویز پزشک وجود دارند که به کاهش شکل ظاهری اسکار آکنه کمک می‌کنند. محصولات متشکل از مواد ذیل به احتمال بسیار برای حذف اثر به جا مانده از آکنه مفید باشند.
هرچند توجه به این مسئله از اهمیت بالایی برخوردار است که بعید به نظر می‌رسند کرم‌ها و لوسیون‌هایی که بدون نیاز به تجویز پزشک از داروخانه‌های تهیه می‌شوند قادر به از بین بردن کامل اثر به جا مانده از زخم آکنه باشند یا ناهمواری ایجاد شده پوست در اثر این آسیب را به طور کامل از بین ببرند.

1- اسید سالیسیلیک

یکی از ترکیبات متداول که در محصولات مراقبت از پوست برای افراد مستعد ابتلا به آکنه یافت می‌شود، اسید سالیسیلیک است. لایه بردارهایی که حاوی ماده اسید سالیسیلیک می‌باشند به دلیل قابلیت پاک کنندگی خود قادرند کلیه آلودگی‌های روی سطح پوست، کراتینوسیت یا سلول های مرده پوست و سایر مواد زائدی را که زمینه ساز ایجاد آکنه در منافذ پوست هستند را حذف کنند.
طبق تحقیقات صورت گرفته افرادی که قصد دارند اثر بجا مانده از آکنه را حذف کنند می‌توانند هر 3 تا 4 هفته درمیان از یک محصول لایه بردار حاوی 30٪ اسید سالیسیلیک سه تا پنج نوبت استفاده نمایند. بعید به نظر می‌رسد چنین محصولی بتواند زمینه ساز هیپرپیگمانتاسیون باشد، از همین رو برای پوست های تیره تر نیز کاربردی است.
به علاوه چنین محصولی به عنوان بهترین دارو برای از بین بردن جای جوش، موجب کم شدن میزان ادم و قرمزی ناحیه ایجاد آکنه می شود که احتمالاً اثر باقی مانده از زخم آکنه را کاهش دهد. اسید سالیسیلیک در بهبود انواع اثر بجا مانده از آکنه نقش اساسی دارد.
توصیه می‌شود آن دسته از افرادی که پوستی حساس دارند، باید پیش از انکه لایه بردار حاوی اسید سالیسیلیک را روی کل صورت خود بزنند، برای تست احتمال حساسیت زایی این لایه بردار روی پوست خود آن را روی بخش کوچکی از پوست خود امتحان کنند تا ببنند آیا باعث خشک شدن یا سوزش در پوست آنها می‌شود یا خیر.

2- رتینوئیدها

کابرد برخی از رتینوئیدها به روش موضعی بی شک می‌تواند به رهایی از شر اثر به جای مانده از آکنه روی پوست کمک کنند. این مواد موضعی با ممانعت از التهاب، جراحات برجای مانده از ابتلا به آکنه را کم کرده و موجب افزایش سرعت روند بازسازی سلولی شوند.
از سوی دیگر این ماده در کمرنگ سازی اثر بجای مانده از جوش‌های پرپیگمانته آکنه در افرادی با رنگ پوستی تیره‌ بسیار موثر هستند.
این ماده همچنین در حساسیت زایی پوست نسبت به نور خورشید نقش دارد. به همین دلیل توصیه می‌شود کلیه افرادی که از رتینوئیدها به عنوان بهترین قرص برای از بین بردن جای جوش یا اثر بجای مانده از آنها استفاده می کند، پیش از خروج از منزل از کرم ضد آفتاب استفاده کند.

3- آلفا هیدروکسی اسیدها

آلفا هیدروکسی اسیدها (AHAs) موجب بیشتر شدن سرعت بازسازی سلول های پوست خواهد شد. گروهی از پزشکان مصرف آلفا هیدروکسی اسیدها را به منظور بهبود آکنه های فعال و کاستن از ظاهر بجا مانده از زخم آکنه تجویز می‌کنند.
آلفا هیدروکسی اسیدها، ورژن خفیف‌تری از اسید هستند که با ایجاد خراش در سطح خارجی پوست موجب پیداش پوست تازه رشد یافته خواهد شد. چنین پروسه‌ای بی‌شک در کاهش هایپرپیگمانتاسیونی که در پی اسکار ایجاد شده از آکنه بروز می‌کند، نقش دارد.
با این حال غلظت بالای آلفا هیدروکسی اسیدها می‌توانند زمینه ساز ایجاد ادم، سوزش و خارش در پوست شوند. بهتر است قبل از استفاده از این ماده به عنوان بهترین دارو برای از بین بردن جای جوش صورت حتما با پزشک صحبت کنید.

4- اسید لاکتیک

اسید لاکتیک نوعی ازآلفا هیدروکسی اسیدها است. این ماده را می‌توان به عنوان بهترین دارو برای از میان بردن اسکار جوش و یک لایه بردار خفیف برای حذف سلول های مرده پوست بکار برد. اسید لاکتیک در از بین بردن اثر بجا مانده از جای آکنه و صاف کردن ناهمواری‌های پوستی نقش دارد.
از سوی دیگر می‌توان از محصولات حاوی اسید لاکتیک برای روشن سازی تیرگی بافت بجا مانده از زخم آکنه نیز استفاده کرد، هرچند خود این ماده می‌تواند عامل هیپرپیگمانتاسیون باشد.
بهتر است برای مشاهده اثربخشی و عوارض جانبی این ماده، محصولات با ترکیب اسید لاکتیک را ابتدا روی بخش کوچکی از پوست امتحان کرده و سپس از آن برای بهبود جای آکنه استفاده نمایید. بسیاری از محصولات مناسب درمان جای جوش، در ترکیبات خود حاوی اسید لاکتیک هستند.

5- پانسمان سیلیکونی

ظاهراً اثربخشی پانسمان‌های سیلیکونی در کاهش ظاهر و اندازه اثربجا مانده از آکنه به اثبات رسیده است. پانسمان‌های سیلیکونی احتمالاً این کار را با هیدراته کردن پوست انجام می‌دهند. به علاوه تاثیر دیگری که این پانسمان‌ها دارند، کم کردن از شدت خارش و درد بیماران و افزایش انعطاف پذیری پوست آنها است.
یکی از نکات منفی این روش درمانی اجبار فرد به استفاده مداوم از پانسمان است که بی شک بکارگیری آن برای صورت مشکل ساز خواهد بود. اکثر افرادی که پانسمان سیلیکونی را به عنوان یکی از انواع درمان‌های مناسب برای از بین بردن جای جوش استفاده می‌کنند، با مواردی از جمله خارش و سوزش مواجه نمی‌شوند.

 

5 مورد از بهترین دارو برای از بین بردن جای جوش صورت

به گفته پزشکان، 5 مورد از بهترین دارو برای از میان بردن اسکار جوش صورت شامل موارد ذیل است:

1- طبق تحقیقاتی که به تازگی توسط متخصصین پوست در خصوص درمان‌های جوش سر سیاه صورت گرفته، اسید سالیسیلیک با حل کردن چربی، منافذ را باز کرده و از تجمع چربی داخل پوست جلوگیری می‌کند.

2- از سوی دیگر آزلائیک اسید، آنزیم ایجاد کننده رنگدانه در پوست موسوم به تیروزیناز را مهار کرده و تولید باکتری‌های پدیدآورنده آکنه را کاهش می‌دهند.

3- رتینول به عنوان مشتقی از ویتامین A موجب افزایش لایه برداری پوست شده و از برز آکنه جلوگیری می کند. به علاوه این ماده منجر به تشدید تغییر سلول های پوستی، کلاژن سازی، بهبود و رفع هایپرپیگمانتاسیون ناشی از آکنه و کاهش نسبی ظاهر اسکارهای فعلی می‌شود.

4- اسیدهای آلفا هیدروکسی (AHA) به عنوان بهترین درمان برای از بین بردن جای جوش، با باز کردن منافذ و لایه برداری پوست موجب کاهش آکنه می‌شود و با حذف بافت ناهموار پوست از تشکیل برخی اسکارهای آکنه جلوگیری کرده و زخم هایی را که قبلاً روی پوست ایجاد شده را بهبود می بخشد.

5- ویتامین C به عنوان یک”آنتی اکسیدان قوی” قادر است رنگدانه های ایجاد شده از اسکار آکنه و قرمزی ناشی از آن را کاهش دهد. از سوی دیگر این ویتامین پرمصرف به ممانعت از ایجاد برخی زخم‌های برجای مانده از آکنه کمک می کند.

سریعترین روش از بین بردن جای جوش با دستگاه

در ادامه قصد داریم به انواع سریعترین روش از بین بردن جای جوش با دستگاه اشاره کنیم، سه رویکرد درمان با دستگاه وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره کرده‌ایم.

– درم ابریژن

دستگاه درم ابریژن یکی از موثرترین رویکردهای درمانی برای اثر بجا مانده از آکنه صورت است. در این روش متخصصان از ابزارهایی برای لایه برداری عمیق تر لایه خارجی پوست استفاده می کنند.
این روش درمان برای رفع اثر بجا مانده از آکنه مربعی در نزدیکی سطح پوست از جمله آکنه های کم عمق یا اسکارهای گرد مناسب است. با این حال استفاده از این دستگاه برای اسکارهای عمیق تر نیز احتمالاً موجب بهبود ظاهری آن خواهد شد.

– لایه برداری با لیزر

این روش درمانی نیز مشابه درم ابریژن، منجر به لایه برداری لایه خارجی پوست خواهد شد. این درمان معمولاً نسبت به سایر درمان‌های بازسازی کننده زمان بهبودی کمتری دارد.
در پروسه بهبودی توصیه می‌شود ناحیه تحت درمان با بانداژ پوشانده شود. به علاوه باید به این نکته اشاره کنیم که درمان فوق برای افرادی که جوش‌های فعال یا پوست‌هایی تیره دارند، به هیچ وجه گزینه درمانی مناسبی نخواهد بود.

– میکرونیدلینگ

این رویکرد درمانی تازه در بهبود جای جوش از یک هندپیس غلتان کوچک سوزن‌دار یا یک «قلم» قابل حمل روی سطح زخم‌ها استفاده می‌کند. سوزن‌ها با سوراخ نمودن پوست بی‌حس شده و تحریک پوست به کلاژن‌سازی موجب بهبودی پوست می‌گردد.
شواهدی وجود دارد که بیانگر نقش یاری رسان فوری‌ترین روش از بین بردن جای جوش با دستگاه میکرونیدلینگ در کاستن از عمق اسکار آکنه است. با این حال، طبق تحقیقات صورت گرفته این درمان احتمالاً تا 9 به طول بیانجامد تا بیمار شاهد تغییرات بازسازی پوست خود باشد. این رویکرد درمانی یک درمان ایمن است که برای تمام رنگ های پوست کاربرد دارد.

 

عامل موثر در انتخاب بهترین دارو برای از بین بردن جای جوش

بسته به نوع زخم ایجاد شده توسط آکنه، گزینه های درمانی مناسب و بهترین دارو برای از میان بردن اسکار جوش احتمالاً تاحدودی متفاوت باشد. سه نوع اصلی اسکار آکنه شامل موارد ذیل است:

1- اسکار آتروفیک

این اثرات باقیمانده از جای جوش و آکنه به شکل فرورفتگی های کوچک در پوست ظاهر می شوند.

– اسکارهای مثلثی آن دسته از اثرات بجا مانده از زخم آکنه هستند که شبیه سوراخ هستند.
– اسکارهای مربعی تورفتگی‌های بزرگ‌ دارای لبه‌های آشکار هستند.
– اسکارهای گرد و برجسته دارای لبه های نامشخصی هستند و به پوست ظاهری مواج می بخشند.

این نوع از اسکارهای آکنه در شرایطی ایجاد می‌شوند که پوست در فرآیند بهبودی قادر به تولید کافی فیبروبلاست به عنوان سلول التیام بخش زخم و تولید کننده کلاژن نخواهند بود.

 

2- اسکار هایپرتروفیک

این نوع از اسکار آکنه در شرایطی ایجاد می‌شود که پوست با در طی بهبود لکه‌های آکنه با تولید بیش از حد فیبروبلاست‌ باعث برجسته شدن اسکار می‌شود.

 

3- اسکارهای کلوئیدی

اسکارهای کلوئیدی مشابه اسکارهای هیپرتروفیک می‌باشند، با این حال از چاله اصلی بجا مانده از آکنه بسیار ضخیم تر هستند. اغلب به دلیل هایپرپیگمانتاسیون موجود این اسکارها تیره تر از پوست اطراف خود خواهند شد و احتمالاً به رنگ قرمز یا قهوه ای باشند. به علاوه ممکن است این اسکارها با خارش یا درد همراه باشد.
بی شک انتخاب اینکه کدام دارو مناسب کدام نوع از اسکار است، بر عهده پزشک متخصص پوست و زیبایی است.
عامل دیگری که در انتخاب بهترین دارو برای رفع جای جوش نقش دارد، علت پدید آمدن آکنه است. گاهی علت بروز آکنه مشکل هورمونی است، از همین رو برای درمان باید داروی هورمونی برای فرد تجویز شود. اگر علت پدید آمدن اسکار ناشی از آکنه عامل غیرهورمونی باشد، احتمالا داروهای دیگری تجویز شود.

 

سوالات مرتبط با جای جوش

1- اسکار آکنه چگونه ایجاد می‌شود؟

اثر بجای مانده از آکنه به دلیل التهاب لکه های آکنه بروز می‌کند. در حقیقت این مسئله در نتیجه تورم منافذ آکنه و تخریب دیواره منافذ پوست خواهد شد. برخی از لکه‌های ناشی از آکنه کوچک هستند و از همین رو اثر باقیمانده از آنها نیز کم عمق می‌باشد و همین مسئله موجب بهبودی سریع ان می‌شود. گاهی محتویات آکنه به بافتهای اطراف نفوذ کرده و موجب ایجاد جای زخم های عمیق تر خواهد شد.

 

2- علل ایجاد کننده آکنه کدامند؟

منافذ دچار انسداد: سلول‌های پوستی مرده، چربی‌ها و باکتری هایی موجود در پوست در منافذ پوست تجمع یافته و دچار التهاب می‌شود. به علاوه ممکن است شخصی به لحاظ ژنتیکی مستعد ابتلا به آکنه باشد.

 

3- علل ایجاد کننده زخم به جا مانده از آکنه کدامند؟

اثر بر جای مانده از آکنه از آن جهت رخ می‌دهد که بدن در تلاش برای ترمیم آکنه است. چگونگی واکنش بدن نسبت به آکنه تعیین کننده میزان چقدر اثر بجای مانده از آکنه خواهد بود. فرآیند ترمیم پوستی شامل ایجاد کلاژن است.
در صورت میزان بالای کلاژن، زخم های آکنه برجسته می شوند. گروه دیگر از زخم‌های ناشی از آکنه در پی تحلیل بافت موجب ایجاد حفره یا فرورفتگی در پوست می شود.

 

4- اهمیت درمان زخم ناشی از آکنه در چیست؟

جوش های فعال خود به حد کفایت آسیب رسان هستند، با این حال زخم باقی مانده از آکنه می تواند مخرب باشد. خوشبختانه باید بگوییم که زخم باقی مانده از آکنه قابل درمان است.
با این حال پیش از آغاز روند درمان، یکبار برای همیشه باید جلوی شیوع هر گونه آکنه را بگیرید، زیرا ایجاد جوش های تازه قادر به پدید آوردن زخم های آکنه تازه‌تری هستند.
برخی از انواع بهترین قرص‌ها برای از بین بردن اسکار جوش را نمی‌توان در کنار داروهای معمولی آکنه مصرف کرد. از سوی دیگر التهاب ناشی از جوش‌ها نیز قادر به تاثیر منفی رو درمان خواهد بود.

 

5- بهترین قرص برای از بین بردن جای جوش چیست؟

در این بخش قصد داریم به تشریح انواع قرص برای رفع جای جوش و در نتیجه انتخاب بهترین قرص برای از بین بردن جای جوش اشاره کنیم.

– آنتی بیوتیک‌های سیستمیک
– تتراسایکلین
– کپسول داکسی سایکلین
– کلیندامایسین
– آزیترومایسین
– ایزوترتینوئین
– اسپیرونولاکتون
– پردنیزولون
– داروهای ضدبارداری خوراکی و یا داروهای ضد آندروژن

اکثر این قرص‌ها مانع انتشار مواد التهاب زا در بدن شده و بدین ترتیب در سرکوب مکانیسم های مؤثر در فعال‌سازی آکنه نقش دارند.

6- سایر روش‌‌های درمانی برای رفع جای جوش

– روش‌های درمانی خانگی شامل استفاده از کرم ضدآفتاب و یا کرم‌های دارویی حاوی آزلائیک اسید یا هیدروکسیل اسید
– تزریق فیلرهای بافت نرم حاوی کلاژن، چربی و ژل به زیر پوست
– تزیریق استروئید
– لایه برداری با لیزر
– میکرونیدلینگ
– درم ابریژن
– لایه برداری شیمیایی
– عمل جراحی

سخن پایانی

چه چیزی می‌تواند نسبت به شیوع آکنه آزاردهنده تر باشد؟ مقابله با عواقب بعدی، یعنی اثرات باقی مانده از آکنه یا علائم تیره و لکه هایی که پس از بهبودی آکنه باقی می مانند، بسیار بیشتر است. شیوع آکنه چند روز طول می‌کشد و سپس آرام می‌شود، اما اسکارهای حاصل از این آکنه‌ها معمولاً سرسخت بوده و بسته به شدت آن، می‌تواند ماه‌ها روی پوست باقی بماند.
خبر خوب این است که برای رفع اسکارها و آثار آکنه می‌توانید از بهترین دارو برای از بین بردن جای جوش استفاده کنید که در این مقاله به آنها اشاره کردیم.