اگر مدتی از محصولات ضدجوش بدون نسخه استفاده کرده¬اید و نتیجه¬ای حاصل نشده، با مراجعه به پزشک متخصص در مورد استفاده از داروهای قوی¬¬تر مشورت کنید. متخصص پوست با ارائه انواع کرم، ژل، کرم-ژل، لوسیون که به صورت موضعی برای درمان جوش صورت استفاده می¬شوند، با کاهش چربی پوست از التهاب آکنه¬ها می¬کاهند یا با درمان عفونت باکتریایی به بهبود جوش¬ها کمک می¬کنند. آنچه به اشتباه تحت عنوان پماد برای جوش صورت در میان عوام شناخته شده، در واقع همان کرم¬های بر پایه آب، ژل یا کرم-ژل¬ها هستند.

Ointment-facial-acne

آنچه در این مقاله می خوانید :

موثرترین پماد برای جوش صورت

رتینوئیدها و داروهای شبه رتینوئید، رایج¬ترین داروهای موضعی هستند که به صورت پماد برای جوش صورت استفاده می-شوند. داروهای حاوی رتینوئیک اسید یا ترتینوئین، معمولا برای درمان جوش¬های متوسط مفید هستند. این داروها به صورت کرم، ژل و لوسیون در دسترس قرار دارند.
به عنوان مثال می¬توان به پماد ترتینوئین (آویتا موضعی، رتین¬آ و …)، پماد آداپالن (دیفرین) و پماد تازاروتن (تازوراک، آواژ موضعی و غیره) اشاره کرد. این داروها باید در هنگام شب به صورت موضعی بر روی جوش¬ها، استفاده شوند. مصرف این پمادها معمولا به صورت سه بار در هفته شروع می‌شود، پس از اینکه پوست به آن عادت کرد، هر شب مورد استفاده قرار می¬گیرند.
رتینوئیدهای موضعی باعث افزایش حساسیت پوست نسبت به نور خورشید می¬شوند. آنها همچنین می¬توانند باعث خشکی و قرمزی پوست شوند، به خصوص در افرادی که پوست تیره دارند. نکته قابل توجه این است که باید از مصرف ترتینوئین به صورت همزمان با بنزوئیل پراکسید اجتناب شود.
آویتا موضعی نوعی پماد برای جوش صورت از دسته داروهای رتینوئیدی است که می¬تواند در کاهش تعداد آکنه و تسریع بهبود آن موثر باشد. این دارو باید به طور منظم، در زمان مشخص و شب¬ها قبل از خواب مصرف شود.
طبق نظر بهترین دکتر برای درمان جای جوش، در روزهای ابتدایی مصرف، ممکن است وضعیت جوش¬ها بدتر شود، اما معمولا پس از گذشت 8 تا 12 هفته، اثرات دارو در بهبود جوش¬ها نمایان می¬شود. عوارضی همچون قرمزی، خارش، خشکی و سوزش ملایم پوست ممکن است با مصرف این پماد، ایجاد شود که با ادامه مصرف آن، کمتر می¬شود.
رتین¬آ که با عنوان ترتینوئین نیز شناخته می¬شود، نوعی پماد برای جوش صورت بوده و یک شکل قوی از ویتامین A می-باشد. این دارو با افزایش گردش سلولی، باعث از بین رفتن سلول¬های مرده شده و پوست را روشن¬تر می¬کند.
پماد رتین¬آ در اشکال کرم، ژل یا محلول 01/0 تا 25/0 درصد عرضه می¬شود. نتایج استفاده از این دارو بلافاصله مشخص نمی¬شود، ولی مصرف منظم آن به مدت 4 الی 6 هفته، نتیجه مطلوبی را به همراه خواهد داشت.
آداپالن که نام تجاری آن دیفرین می¬باشد، یک نوع پماد برای جوش صورت است. این پماد نوعی رتینوئید قوی و چندمنظوره است که با نفوذ در پوست باعث درمان جوش¬های سرسیاه، سرسفید و پاکسازی پوست می¬شود. آداپالن با افزایش بازسازی سلول¬ها و کاهش التهابات پوستی، به درمان جوش¬ها، کمک کرده و منافذ باز پوست را نیز کاهش می¬دهد.
تازوراک یا تازاروتن با نام تجاری آواژ، یک داروی رتینوئیدی مرتبط با ویتامین A است که به عنوان پماد برای جوش صورت کاربرد دارد. این دارو باید حتما با تجویز دکتر زیبایی و به صورت یک بار در شب قبل از خواب، مصرف شود.
در هنگام استفاده از این پماد، بهتر است در طول روز از ضدآفتاب استفاده کرد. آواژ موضعی ممکن است با عوارض جانبی همچون خارش، سوزش، تحریک و خشکی پوست همراه باشد.
در واقع منظور از پماد همان کرم، ژل و لوسیون است. پمادها پایه چربی داشته و برای درمان جوش و آکنه اصلا مناسب نیستند. با اکثر داروهای تجویزی برای جوش صورت، ممکن است در کوتاه¬مدت نتیجه نگیرید و ماه¬ها یا سال¬ها طول بکشد تا جوش¬ها به طور کامل از بین بروند.
پزشک متخصص ممکن است با در نظر گرفتن سن شما، نوع و شدت جوش¬ها، یک نوع رژیم درمانی برای شما توصیه ¬کند.
گاهی ممکن است لازم باشد که داروهای موضعی و داروهای خوراکی به صورت ترکیبی استفاده شوند تا بهترین نتیجه حاصل گردد. در این مطلب قصد داریم درباره داروهای کنترل-کننده جوش صورت و بهترین پمادهای موجود در بازار که برای درمان آکنه کاربرد دارند، صحبت کنیم.

 

آشنایی با انواع پماد خشک کننده جوش صورت

آنتی بیوتیک¬ها با از بین بردن باکتری¬های اضافی پوست و کاهش قرمزی و التهاب، به درمان آکنه کمک می¬کنند. در ماه-های اول درمان، می‌توانید از رتینوئیدها و آنتی‌بیوتیک¬ها با هم استفاده کنید. معمولا استفاده از آنتی‌بیوتیک در صبح و رتینوئید به هنگام عصر تجویز می¬شود.
درمان با آنتی بیوتیک¬ها اغلب با بنزوئیل پروکساید ترکیب می¬شود تا احتمال ایجاد مقاومت آنتی¬بیوتیکی کاهش یابد. به عنوان مثال می¬توان از پماد کلیندامایسین با بنزوئیل پروکساید یا پماد اریترومایسین با بنزوئیل پروکساید برای درمان آکنه استفاده کرد. اما استفاده از آنتی بیوتیک¬های موضعی برای درمان آکنه به تنهایی توصیه نمی¬شوند.
پماد کلیندامایسین به عنوان یک پماد خشک کننده جوش صورت، رشد و تکثیر باکتری¬های داخل جوش را متوقف کرده و جوش¬ها را خشک می¬کند. این پماد به شکل ژل یا لوسیون در بازار موجود است و معمولا حاوی بنزوئیل پروکساید است که منافذ بسته پوست را باز می¬کند.
اریترومایسین موضعی نوعی پماد خشک کننده جوش صورت است که به شکل ژل و محلول در دسترس است. مصرف این پماد به صورت دو بار در روز، باعث بهبود جوش¬های پوستی می¬گردد.
آزلائیک اسید نوعی اسید طبیعی تولید شده به وسیله مخمر است که از آن به عنوان پماد خشک کننده جوش صورت یاد می-شود. این پماد دارای خاصیت ضدباکتری، لایه¬برداری و ضدالتهابی می¬باشد. تحقیقات نشان می¬دهد که استفاده از پماد 20 درصد آزلائیک اسید به صورت دو بار در روز می¬تواند در درمان جوش صورت موثر واقع شود. محصولات حاوی آزلائیک اسید در برندهای اسکینورن، آزلکس، آکنه¬درم و فیناسه عرضه می¬شوند.
اسکینورن (Skinoren)، به صورت کرم 20 درصد و ژل 15 درصد موجود است و به عنوان پماد خشک کننده جوش صورت، برای کنترل آکنه تجویز می¬شود. ژل اسکینورن خاصیت تحریک¬کنندگی کمتری دارد و به همین دلیل بیشتر مورد استقبال قرار گرفته است. کرم اسکینورن با بازسازی سلول¬های پوستی به از بین بردن لکه¬های تیره کمک می¬کند و پوست را بهبود می¬بخشد.
آزلکس (Azelex)، به صورت 20 درصد به عنوان کرم برای جوش صورت عرضه می¬شود و با از بین بردن باکتری¬های مولد آکنه در درمان جوش¬ها موثر است. از عوارض جانبی این پماد می-توان به تحریک جزئی پوست و قرمزی آن اشاره کرد.
فیناسه ((Finacea، برای درمان جوش¬های صورت ناشی از روزاسه خفیف تا متوسط کاربرد دارد. ژل فیناسه 15 درصد یک نوع پماد خشک کننده جوش صورت است که معمولا مصرف آن به صورت دو بار در روز توصیه می¬شود. مصرف این پماد در دوران بارداری و شیردهی ممنوعیتی ندارد.

نکات مهم در مصرف محصولات حاوی آزلائیک اسید

• پمادها و داروهای حاوی آزلائیک اسید با خشک کردن جوش-ها، عفونت را از بین می¬برند. به همین دلیل باعث خشکی پوست و پوسته پوسته شدن آن شده و نوعی لایه¬برداری ملایم از پوست انجام می¬دهند.

• استفاده از این محصولات در روزهای اول، ممکن است با خشکی، خارش و قرمزی پوست همراه باشد. آزلائیک اسید یک لایه¬بردار است و ممکن است باعث افزایش حساسیت پوست نسبت به نور خورشید شود.

• افراد دارای پوست حساس که با مصرف داروهای حاوی آزلائیک اسید، قرمزی یا تیرگی در پوست خود احساس می¬کنند، بهتر است به صورت یک روز در میان از آن استفاده کنند و در صورت ادامه حساسیت، آن را قطع کنند.

• زنان باردار و مادران شیرده می¬توانند بدون نگرانی از این محصولات استفاده کنند.

• قبل از استفاده از محصولات حاوی آزلائیک اسید، پوست صورت خود را با یک شوینده مناسب، به خوبی شسته و خشک کنید.

• از این محصولات بیش از شش ماه برای درمان جوش صورت خود استفاده نکنید.

 

کاربرد داپسون به عنوان پماد برای جوش صورت

پماد موضعی داپسون (آکزون) به صورت ژل برای درمان آکنه و جوش صورت کاربرد دارد. این پماد با کاهش تعداد و شدت آکنه به درمان جوش¬های صورت کمک می¬کند. داپسون به عنوان نوعی پماد برای جوش صورت، توسط پزشک متخصص توصیه می¬شود.
مصرف ژل موضعی داپسون 5 درصد، به میزان دو بار در روز توصیه می¬شود. این پماد برای جوش¬های التهابی به خصوص در خانم¬ها کاربرد دارد. مصرف این دارو ممکن است با عوارض جانبی نظیر خشکی و قرمزی پوست همراه باشد.

• ژل موضعی داپسون را دقیقاً براساس تجویز پزشک مصرف کرده و اگر یک دوز از آن را فراموش کردید، از مصرف دو برابر دارو اجتناب کنید.

• این دارو، مصرف موضعی دارد و فقط باید بر روی پوست دارای آکنه، استفاده شود. مواظب باشید که ژل داپسون وارد دهان، بینی یا چشم شما نشود و در صورت تماس دارو با چشم، آن را با آب بشویید. بهتر است پس از هر بار مصرف، دستان خود را تمیز بشویید تا در صورت تماس دست با چشم¬ها مشکلی برای شما ایجاد نشود.

• استفاده از ژل داپسون بر روی پوست، باعث حساس شدن آن نسبت به نور خورشید می¬شود. بنابراین در مدت درمان با این دارو، استفاده از ضدآفتاب ضروری است.

• اگر در هنگام استفاده از ژل داپسون، وضعیت جوش¬های شما بدتر شد حتما با پزشک خود مشورت کنید.

 

بهترین پماد برای جوش صورت چرب

گاهی جوش¬های روی پوست صورت به دلیل مسدود شدن منافذ پوست با چربی اضافه و سلول¬های مرده ایجاد می¬شوند. انواع پماد برای جوش صورت چرب در دسترس است که با از بین بردن گرفتگی منافذ پوست، می¬توانند در بهبود آکنه و جوش صورت موثر باشند. از محصولات حاوی اسید سالسیلیک می¬توان به عنوان پماد برای جوش صورت چرب استفاده کرد.
اسید سالیسیلیک دارای خاصیت لایه¬برداری بوده و با تجزیه پیوند بین سلول¬های مرده پوست و شکستن چربی¬ها، باعث آزاد شدن سبوم¬ از منافذ پوستی می¬شود. پمادهای حاوی اسید سالسیلیک که بدون نیاز به نسخه برای درمان موضعی جوش صورت مورد استفاده قرار می¬گیرند، در بازار به صورت پمادهای 5/0 تا 2 درصد موجود هستند.
نحوه استفاده از این نوع پماد برای جوش صورت چرب، بر روی آن درج شده است. میزان استفاده از این پمادها ممکن است ابتدا به صورت یک بار در روز باشد و سپس به دو تا سه بار در روز افزایش یابد. برخی از لایه¬بردارهای حاوی اسید سالسیلیک به صورت 50 درصد موجود هستند که تنها با تجویز پزشک متخصص باید مورد استفاده قرار گیرند.
از پماد بنزوئیل پروکساید می¬توان به عنوان پماد برای جوش صورت چرب یاد کرد. این پماد با از بین بردن باکتری¬های موثر در ایجاد جوش صورت، پوست را بازسازی کرده و میزان تولید چربی پوست را کنترل می¬کند. بنزوئیل پروکساید به صورت ژل موضعی، کرم و لوسیون در دسترس است و علاوه بر کاهش التهابات پوستی به باز شدن منافذ پوست نیز کمک می-کند.

 

مهم¬ترین علل ایجاد جوش صورت بعد از اصلاح

ایجاد جوش و آکنه بر روی صورت مشکلی است که تقریبا همه افراد را در دوره¬ای از زندگی درگیر می¬کند. ایجاد جوش¬ پس از اصلاح صورت، ممکن است دلایل متعددی داشته باشد. مهم¬ترین دلیل این مشکل می¬تواند تجمع سلول¬های مرده پوست یا سبوم باشد که منجر به مسدود شدن منافذ پوستی می¬گردد. از مهم-ترین دلایل ایجاد این عارضه می¬توان به موارد زیر اشاره کرد:

• درماتیت تماسی نوعی التهاب با جوش¬های قرمز و پوسته پوسته یا بثورات پوستی است. این مشکل وقتی ایجاد می-شود که به ترکیبات موجود در ژل اصلاح یا ماده شستشودهنده صورت خود حساسیت داشته باشید.

• فولیکولیت یا فولیکول موی ملتهب، به علت عفونت باکتریایی ایجاد شده و به شکل لکه¬های قرمز و حساس که اغلب دارای دانه¬های چرکی است، نمایان می¬شود. این عفونت معمولا بدون درمان و به صورت خود به خود از بین می¬رود.

• فولیکولیت ناشی از رشد مجدد موها، در اثر رویش موها پس از اصلاح ایجاد می¬شود. در این حالت، موها پس از رشد کردن به جای اینکه از پوست خارج شوند، به داخل برمی¬گردند و باعث ایجاد التهابی دردناک می¬شوند.

• فولیکولیت کلوئیدالیس نیز از دیگر عوامل ایجاد جوش پس از اصلاح بوده که با جوش¬های دردناک، خارش و خونریزی، همراه است.

• پسدوفولیکولیتیس باربه (PFB) نوع دیگری از جوش¬های پس از اصلاح هستند که در افراد دارای موهای مجعد و با پوست تیره بیشتر به چشم می¬خورد. این جوش¬ها معمولا به علت موهای زیرپوستی به هنگام اصلاح با تیغ، ایجاد شده و با خارش همراه هستند.

• تینه¬آ باربه (Tinea barbae) نوعی عفونت قارچی است که در محل ریش¬ها و به صورت جوش ظاهر می¬شود. این جوش¬ها بیشتر به شکل ضایعات پوسته پوسته¬ با حاشیه قرمز برجسته، نمایان می¬شوند.

• گاهی اصلاح صورت می¬تواند باعث ایجاد آکنه یا جوش¬های سرسفید شود. در این حالت، استفاده بیش از حد از صابون¬های خشن در هنگام اصلاح صورت، می¬تواند باعث تحریک پوست مستعد آکنه شده وجوش¬هایی بر روی پوست ایجاد گردد.

 

بهترین پماد برای جوش صورت بعد از اصلاح دارای چه ترکیباتی هستند؟

پیشگیری از ایجاد جوش در هنگام اصلاح، بهترین کاری است که می¬توانید برای داشتن پوستی صاف و سالم داشته باشید. اما در صورت بروز این مشکل، باید هر چه سریع¬تربرای از بین بردن این جوش¬ها اقدام کنید. انواع پماد برای جوش صورت بعد از اصلاح در بازار عرضه می¬شود، این پمادها از کرم¬ها گرفته تا ژل¬ها، دارای فرمولاسیون مختلفی هستند.
برای کسب بهترین نتیجه، باید محصولی را انتخاب کنید که مناسب پوست شما باشد. بسیاری از محصولات مراقبت از پوست و پمادهای بدون نسخه، حاوی ترکیباتی هستند که به از بین بردن جوش ها کمک می¬کنند.
از پمادها و کرم¬های حاوی گلیکولیک اسید می¬توان به عنوان پماد مناسب جوش بعد از اصلاح صورت نام برد. گلیکولیک اسید یک آلفا هیدروکسی اسید (AHA) است که منافذ پوست را باز می¬کند و پوست¬های مرده و چربی¬های اضافه پوست را از بین می¬برد. استفاده از یک محصول مراقبت از پوست حاوی گلیکولیک اسید می¬تواند در حذف جوش¬های ایجاد شده پس از اصلاح، مفید باشد و همچنین از ایجاد جوش در آینده جلوگیری کند.
ژل¬ها و کرم¬های حاوی سالیسیلیک اسید، نوع دیگری از پماد مناسب جوش بعد از اصلاح صورت هستند. سالیسیلیک اسید، یک بتا هیدروکسی اسید (BHA) با خاصیت لایه برداری است که با از بین بردن سلول¬های مرده پوست و کاهش التهاب، راه خروج را برای موهای رشد کرده باز می¬کند.
محصولات مراقبت از پوست که حاوی روغن‌هایی مانند روغن درخت چای هستند، ممکن است به عنوان نوعی پماد برای جوش صورت بعد از اصلاح شناخته شوند. این محصولات با خواص ضد باکتریایی و ضد التهابی، باکتری¬های مولد جوش پس از اصلاح صورت را هدف قرار می¬دهند.
اگر مدتی از محصولات ضد جوش بدون نسخه استفاده کرده¬اید و نتیجه¬ای حاصل نشده، با مراجعه به پزشک متخصص در مورد استفاده از داروهای قوی¬¬تر مشورت کنید. یک متخصص پوست می-تواند به شما کمک کند تا آکنه صورت خود را کنترل کنید و جوش¬ها کمتر به چشم آیند. انواع پماد برای جوش صورت با کاهش چربی پوست از التهاب آکنه¬ها می¬کاهند یا با درمان عفونت باکتریایی به بهبود جوش¬ها کمک می¬کنند. آنچه در مصرف داروهای موضعی برای درمان آکنه باید در نظر داشته باشید این است که قبل از استفاده از دارو، دست¬های خود را با آب و صابون بشویید.
زیرا آلودگی دست¬ها در افزایش جوش و آکنه تاثیر دارد. پس از مصرف داروهای حاوی رتینوئید و اسیدهای لایه¬بردار مانند گلیکولیک اسید، اسید سیتریک و آلفا هیدروکسی اسید باید از ضدآفتاب مناسب با spf حدال 30 استفاده شود.
کرم¬های ضدآفتاب مناسب برای پوست¬های مستعد جوش و آکنه باید spf حدود 40 الی 50 داشته باشند و مصرف ضدآفتاب¬های با spf خیلی بالا ضرورتی ندارد. استفاده از عینک آفتابی و کلاه¬های لبه¬دار نیز در طول درمان، توصیه می¬شود.

سخن پایانی

امروزه تعداد زیادی از محصولات مراقبت پوستی در بازار موجود است که اکثر آنها را می¬توان بدون نسخه، تهیه کرد. یکی از مشکلات پوستی که معمولا اکثر افراد را در دوره¬ای از زندگی درگیر می¬کند، جوش صورت است.
برای درمان جوش¬های صورت، برحسب نوع جوش می¬توان از داروهای خوراکی یا موضعی استفاده کرد. انواع ژل، کرم و لوسیون تحت عنوان پماد برای جوش صورت در داروخانه¬ها عرضه می¬شود که باید طبق دستورالعمل همراه محصول یا تجویز پزشک متخصص مصرف شوند.
ما در این مقاله شما را با این داروهای موضعی آشنا کردیم تا در صورت نیاز بتوانید با آگاهی بیشتری اقدام به خرید و مصرف نمایید. اما همواره این نکته را در نظر داشته باشید که از درمان خودسرانه جوش¬های التهابی و چرکی اجتناب کرده و برای دستیابی به نتیجه مطلوب به پزشک متخصص مراجعه کنید.