همه ما تجربه مشاهده انواع جوش و آکنه را بر روی پوست خود داشتهایم. این مهمانان ناخوانده، پس از گذشت مدت زمانی نه چندان طولانی، پوست ما را ترک میکنند. اما گاهی اوقات ممکن است آثاری از خود بر جای بگذارند که ما آن را مانند یک فرورفتگی یا سوراخ کوچک بر روی پوست خود مشاهده کنیم. این سوراخهای زیبایی و جذابیت چهره را تحت تاثیر قرار داده و اعتماد به نفس فرد را کاهش میدهد. اما نگران نباشید؛ ما در این مقاله برخی از بهترین روشهای درمان سوراخ های جای جوش را از نظر بهترین دکتر برای درمان جای جوش برای شما آماده کردهایم؛ پس با ما همراه باشید.
آنچه در این مقاله می خوانید :
- بهترین روش های درمان سوراخ های جای جوش
- علت سوراخ شدن جای جوش بر روی پوست صورت ما چیست؟
- معرفی بهترین نوع ژل و کرم درمان فرورفتگی جای جوش
- استفاده از امواج لیزر برای درمان سوراخ های جای جوش
- درمان فرورفتگی جای جوش با میکرونیدلینگ و تاثیرات شگفت انگیز آن
- درمان سوراخ های جای جوش با آراف فرکشنال؛ لیزر دی اکساید و مزوژل پروفایلو
- آشنایی با موثرترین روش های خانگی برای درمان سوراخ های جای جوش
- سخن پایانی
فهرست مطالب
- 1 بهترین روش های درمان سوراخ های جای جوش
- 2 علت سوراخ شدن جای جوش بر روی پوست صورت ما چیست؟
- 3 معرفی بهترین نوع ژل و کرم درمان فرورفتگی جای جوش
- 4 استفاده از امواج لیزر برای درمان سوراخ های جای جوش
- 5 درمان فرورفتگی جای جوش با میکرونیدلینگ و تاثیرات شگفت انگیز آن
- 6 درمان سوراخ های جای جوش با آراف فرکشنال؛ لیزر دی اکساید و مزوژل پروفایلو
- 7 آشنایی با موثرترین روش های خانگی برای درمان سوراخ های جای جوش
بهترین روش های درمان سوراخ های جای جوش
برخی از افرادی که با انواع جوش بر روی پوست خود مواجه هستند، پس از آن که این جوشها به طور کامل از روی پوست برطرف شدند، شاهد وجود فرو رفتگیها و سوراخهایی بر روی پوست خود میباشند. معمولاً جوشهایی که دارای ابعاد بزرگ بوده و بسیار ملتهب هستند، به عنوان اصلیترین علت سوراخ شدن جای جوش بر روی پوست به شمار میروند. هر چقدر سریعتر برای درمان سوراخ های جای جوش خود اقدام کنید، میتوانید آنها را به صورت کامل از بین ببرید. اما اگر زمان زیادی از به وجود آمدن این فرو رفتگیها گذشته باشد، به مراتب درمان آن سختتر خواهد بود.
بدون شک برای افرادی که با این مشکل مواجه هستند این سوال به وجود میآید که چگونه سوراخ های جای جوش را درمان کنیم؟ ما در ابتدای مقاله، برخی از بهترین روشهای درمان جای آکنه را برای شما عزیزان بیان میکنیم و در ادامه مطلب، در مورد برخی از آنها به صورت مفصلتر توضیح میدهیم:
- کرمهای شیمیایی
- میکرونیدلینگ
- لیزر درمانی
- سابسیژن
- میکرودرم ابریژن
- درمانهای خانگی و سنتی
- آراف فرکشنال اسکارلت
- لیزر کربن دی اکساید
- مزوژلهای جدید مانند پروفایلو
علت سوراخ شدن جای جوش بر روی پوست صورت ما چیست؟
یکی از مهمترین سوالاتی که ممکن است برای برخی از افراد به وجود آید این است که علت سوراخ شدن جای جوش چیست؟ آنها همیشه با این مسئله در ذهن خود درگیر هستند که چرا برخی از جوشها پس از آن که از بین رفتند، هیچ آثاری از خود بر روی پوست به جا نمیگذارند. اما برخی دیگر از آنها، پس از بر جای گذاشتن سوراخهای عمیقی بر روی پوست، ما را ترک میکنند!؟ این موضوع به پارامترهای مختلفی بستگی دارد که در این قسمت مهمترین آنها را برای شما عزیزان توضیح میدهیم:
- پوست برخی از افراد، بسیار حساس است و میزان کلاژنی که تولید میکند از حالت معمولی کمتر است. به همین سبب پوست کلاژن کافی برای رفع جای جوش را ندارد و همین امر سبب باقی ماندن اثرات جوش بر روی چهره ما میشود.
- اگر باکتریها، میکروبها و آلودگیها بتوانند از منافذ باز پوست به لایههای عمیق آن نفوذ کنند، جوشهای عمیقی نیز بر روی پوست به وجود میآیند. این جوشها پس از درمان شدن، اثراتی مانند فرورفتگی بر روی پوست ما برجای میگذارند.
- هر چقدر اندازه جوش بزرگتر بوده و ملتهبتر باشد، پس از آن که از بین رفت، احتمال بر جای ماندن آثار آن بر روی پوست بیشتر خواهد بود.
- برخی از افراد جوش های بزرگ خود را میترکانند و به این صورت، باعث افزایش التهاب آن میشوند. این موضوع باعث آسیب دیدگی سلولهای پوست شده و به عنوان یکی از اصلیترین علت سوراخ شدن جای آکنه مطرح میباشد.
معرفی بهترین نوع ژل و کرم درمان فرورفتگی جای جوش
باقی ماندن آثار جوش به شکل فرو رفتگی بر روی پوست، ظاهری ناخوشایند برای چهره ما به وجود میآورد. به همین سبب است که همواره در ذهن خود با این سوال مواجه میشویم که چگونه سوراخهای جای جوش را درمان کنیم و دوباره زیبایی چهره خود را به دست آوریم؟
جای بسی خوشحالی است که این روزها روشهای متعددی برای درمان سوراخ های جای جوش پیش روی ما وجود دارد. بدون شک یکی از بهترین نوع این روشها، استفاده از ژلها و کرمهای ترمیم کننده است. ما در ادامه مطلب قصد داریم شما را با 4 ژل و کرم درمان فرورفتگی جای آکنه آشنا کنیم؛ خوشحال میشویم اگر همچنان با ما همراه باشید:
ژل رژواسیل اسکارهیل:
زمانی که از این ژل بر روی پوست خود استفاده میکنید، سلولهای آن به آرامی شروع به ترمیم و بازسازی خود مینمایند. در ساختار این ژل، ترکیبات موثری وجود دارد که یک لایه برداری بسیار آرام از روی پوست شما انجام داده و باعث تحریک پوست برای کلاژن سازی میشود. اگر بخواهیم به یکی از بهترین ترکیبات به کار رفته در این ژل اشاره کنیم، بدون شک از روغن شترمرغ نام خواهیم برد. این روغن از زمانهای قدیم برای درمان جای جوش و آثار سوختگی و زخم، به کار میرفت. همچنین در این ژل روغن کوسه نیز وجود دارد که دارای خواص ترمیم کنندگی بی نظیری است.
کرم ترمیم کننده اکنس 4 ساین اسکین:
یکی دیگر از بهترین محصولاتی که به عنوان کرم درمان فرورفتگی جای جوش شناخته شده است، کرم ترمیم کننده اکنس 4 ساین اسکین نام دارد. این کرم برای کسانی که از پوست چرب و مستعد آکنه برخوردار هستند، یکی از بهترین انتخابهای ممکن به شمار میرود.
خوشبختانه این کرم دارای بافت بسیار سبکی است و به سرعت جذب پوست شده و ترمیم آسیبهای آن را آغاز میکند. در ترکیبات این کرم شاهد وجود نیاسین آمید و ویتامین A هستیم. این دو ماده، برای کاهش التهاب لایههای عمیق پوست بسیار مفید هستند. از دیگر ترکیباتی که در این کرم وجود دارند، میتوان به ویتامین B5 و روغن جوجوبا اشاره کرد.
ژل اسکار لیفت درمالیفت:
در میان انواع ژل و کرم درمان فرورفتگی جای آکنه، باید به نام ژل اسکارلیفت درمالیفت نیز اشاره کنیم. یکی از ترکیبات موثر موجود در این ژل، سیلیکون الاستومر است که باعث درمان پوستهای حساس و آسیب دیده میگردد. همچنین به پوست ما برای کلاژن سازی بیشتر و درمان آسیبهای به وجود آمده به آن کمک میکند.
همچنین اگر بر روی پوست شما باکتریها و میکروبهای آسیب رسان وجود داشته باشند، این ژل با ترکیبات ارزشمند خود آنها را از بین میبرد. شاید برای شما نیز جالب باشد بدانید که یکی از اصلیترین ترکیبات به کار رفته در این ژل، عصاره پیاز است. این عصاره به عنوان یک ماده ضد التهاب شناخته شده و به پوست کمک میکند تا با کلاژن سازی بیشتر، از به وجود آمدن بافتهای اسکار جلوگیری نماید.
ژل لایه بردار سبوما آردن:
یکی از بهترین ژلهای درمان سوراخ های جای جوش، ژل سبوما آردن است که اصلیترین ترکیب آن، سالیسیک اسید میباشد. پزشکان عقیده دارند اولین قدم برای درمان فرو رفتگیهای به جا مانده از جوشها، لایه برداری پوست است. خوشبختانه با استفاده از ژل لایه بردار سبوما آردن، میتوان به آرامی اقدام به لایه برداری پوست نموده و بسیاری از سوراخهای به جا مانده از جوشها را از بین برد. اگر بخواهیم به دو نمونه از ترکیبات موثر موجود در این ژل اشاره کنیم، بدون شک از ویتامین A و نیاسین امید نام خواهیم برد. این دو ماده قدرتمند همواره مانند یک سد دفاعی قوی، از پوست در برابر بسیاری از آسیبها مراقبت مینماید.
استفاده از امواج لیزر برای درمان سوراخ های جای جوش
در قسمت قبل سعی کردیم به یکی از مهمترین سوالات شما مبنی بر این که: چگونه سوراخ های جای جوش را درمان کنیم؟ پاسخ دهیم. برخی از بهترین ژلها و کرمهای ترمیم کننده اثرات به جا مانده از جوش را خدمت شما عزیزان معرفی کردیم. در این قسمت میخواهیم شما را با یکی از موثرترین روشهای درمان سوراخ های جای جوش آشنا کنیم. روشی که حتماً شما آن را به خوبی میشناسید و آن روش چیزی نیست جز لیزر جای جوش.
در این روش با استفاده از امواج لیزر که توسط پزشک و بر اساس نوع پوست شما تعیین میشود، پوست را برای کلاژن سازی و ترمیم آسیبهای خود تحریک میکنند. علاوه بر این لیزر درمان، لایهای از پوست که دچار آسیب شده را از بین برده و لایه جدید را جایگزین آن میکند.
البته نوع دیگری از لیزر درمانی وجود دارد که لایه پوست را تخریب نمیکند و تنها سلولهای پوستی را برای کلاژن سازی تحریک میکند. این که کدام روش درمانی و کدام نوع از دستگاههای لیزر برای پوست شما استفاده شود، به عمق سوراخهای جای جوش، نوع پوست و تصمیم پزشک بستگی دارد.
درمان فرورفتگی جای جوش با میکرونیدلینگ و تاثیرات شگفت انگیز آن
یکی دیگر از بهترین روشهای درمان سوراخ های جای جوش، میکرونیدلینگ است. این شیوه درمانی نسبتاً جدید بوده و تاثیرات بسیار خوبی برای پوست آسیب دیده بیماران به همراه میآورد. درمان فرورفتگی جای جوش با میکرونیدلینگ به این صورت است که با سوزنهای بسیار ریزی که در این دستگاه در کنار همدیگر قرار گرفتهاند، پوست را برای کلاژن سازی و ترمیم آسیبهایی که به بافت آن وارد شده است تحریک مینمایند.
این دستگاه پوست را احیا نموده و به مرور زمان، بسیاری از آسیبهایی که در اثر جوشهای ملتهب بر روی آن به وجود آمدهاند را از بین میبرد. این روش نه تنها برای درمان سوراخ جای آکنه موثر است، بلکه بسیاری از پزشکان توسط آن چین و چروکهایی که بر روی پوست بیماران به وجود آمدهاند را نیز برطرف میکنند.
درمان فرورفتگی جای جوش با میکرونیدلینگ به این صورت است که با استفاده از یک قلم که در قسمت سر آن سوزنهای کوچکی وجود دارد، صدها حفره بر روی قسمتهای آسیب دیده پوست به وجود میآورند. خبر خوبی که وجود دارد این است که از طریق این سوراخها، میتوان سرمها و مواد تقویت کننده را وارد پوست نمود. به این طریق به پوست کمک میکنیم تا هر چه بهتر اقدام به ساخت کلاژن و الاستین نموده و آسیبهای به وجود آمده برای بافت خود را ترمیم نماید.
درمان سوراخ های جای جوش با آراف فرکشنال؛ لیزر دی اکساید و مزوژل پروفایلو
همان گونه که پیش از این اشاره کردیم، سه روش درمانی دیگر برای رفع آثار به جا مانده از جوش وجود دارد که در این قسمت به صورت مختصر به هر کدام از آن ها اشاره میکنیم:
آراف فرکشنال:
در این روش درمانی با استفاده از اشعه نور لیزر و انرژی رادیو فرکانسی، سوراخهای به وجود آمده در اثر جای جوش را درمان میکنند. به این صورت که پزشک ابتدا پوست را با کرم بی حسی، کاملاً بی حس نموده و با استفاده از امواج لیزر آراف فرکشنال، به لایههای عمیق پوست نفوذ میکند. در واقع گرمای ایجاد شده با این امواج، به درمان سوراخهای جای جوش کمک فراوانی مینماید.
لیزر کربن دی اکساید:
یکی دیگر از روشهای قطعی درمان سوراخهای جای جوش، استفاده از روش لیزر کربن دی اکسید است. این روش درمانی کاملاً غیر تهاجمی است و از لیزری ساخته شده از دی اکسید کربن برای برداشتن لایه آسیب دیده پوست استفاده میشود. این لیزر باعث ایجاد منافذ ریزی در پوست شده و پوست را برای کلاژن سازی تحریک میکند.
مزوژل پروفایلو:
بدون شک ژل پروفایلو یکی از ژلهای محبوبی است که این روزها بسیاری از افراد، از آن برای درمان سوراخهای جای جوش خود استفاده میکنند. اصلیترین مادهای که در ساختار این ژل وجود دارد، هیالورونیک است که به صورت طبیعی در پوست ما ساخته شده و باعث آبرسانی کامل و عمیق برای پوست میگردد. این ژل یک فیلر طبیعی و بسیار موثر است که میتوان به واسطه آن، بسیاری از آثار برجای مانده از جوش را از بین برد.
آشنایی با موثرترین روش های خانگی برای درمان سوراخ های جای جوش
در قسمت قبل سعی کردیم شما را با درمان فرورفتگی جای جوش با میکرونیدلینگ، لیزر درمان و انواع کرمها و ژلهای ترمیم کننده آشنا کنیم. در این قسمت میخواهیم برخی از بهترین روشهای خانگی برای درمان سوراخ های جای جوش را به شما عزیزان معرفی کنیم:
سرکه سیب:
سرکه سیب یکی از بهترین ترکیباتی است که در دسترس ما وجود دارد و میتوانیم از آن برای رفع سوراخهای جای جوش استفاده کنیم. در این ماده بی نظیر، انواع اسیدهای آلی برای رفع باکتریها و قارچهای پوستی وجود دارد. جالب است بدانید که در طب سنتی، سرکه سیب را به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی میشناسند و از خواص آن برای درمان بسیاری از بیماریها استفاده میکنند.
برای برخورداری از خواص درمانی سرکه سیب برای رفع جای جوش کافی است 2 قاشق غذا خوری از آن را به همراه 2 قاشق غذاخوری آب ترکیب نموده و سپس آن را با استفاده از یک پنبه تمیز بر روی پوست خود قرار دهید. برای برخورداری از تمامی خواص درمانی سرکه سیب، اجازه دهید برای مدت زمان 5 الی 7 دقیقه بر روی پوست شما مانده و در پایان پوست خود را با آب بشویید.
رزماری:
رزماری به سبب خواص آنتی باکتریالی بی نظیر خویش، یکی از بهترین گزینههای درمان سوراخ های جای جوش شناخته شده است. به همین سبب است که این روزها برای تولید بسیاری از ماسکها و محصولات مراقبت از پوست از عصاره رزماری استفاده میکنند. تجربه نشان دهنده آن است که ترکیبات موثر موجود در رزماری، باعث بهبود هر چه بهتر خون در رگها میگردد. بنابراین پوست مواد مغذی مورد نیاز خود برای ترمیم جای جوش را به راحتی به دست میآورد. برای برخورداری از تمامی خواص رزماری، روغن آن را از عطاریهای معتبر تهیه کرده و با استفاده از یک پنبه تمیز، بر روی پوست خود قرار دهید.
گوجه فرنگی و زردچوبه:
یکی دیگر از بهترین روشهای درمان سوراخ های جای جوش، استفاده از ماسک خانگی با ترکیب گوجه فرنگی و زردچوبه است. برای تهیه این ماسک بی نظیر، یک گوجه فرنگی سالم و رسیده را له کرده و به همراه 2 قاشق چایخوری زردچوبه مخلوط کنید. پس از آن که یک خمیر یکدست توسط این دو ماده تهیه کردید، آن را بر روی قسمتی از صورت خود که هنوز اثرات جوش بر روی آن باقیمانده است قرار دهید. بهتر است این ماسک خانگی، برای مدت 20 الی 30 دقیقه بر روی پوست شما باقی بماند.
آبلیمو و سفیده تخم مرغ:
برای تهیه این ماسک خانگی شگفت انگیز، ابتدا زرده یک عدد تخم مرغ را از آن جدا نموده و به خوبی هم بزنید. پس از آن که سفید تخم مرغ به اندازه کافی پف کرد، نصف یک لیموی تازه و سبز را به آن اضافه کنید. سپس ترکیبی که به دست آوردهاید را برای مدت زمان 20 الی 30 دقیقه بر روی پوست خود قرار دهید. برای آن که ترکیب آبلیمو و سفید تخم مرغ، بهترین نتایج را برای پوست شما به همراه آورند، بهتر است در طول هفته برای 2 الی 3 بار این ماسک را تهیه کرده و بر روی پوست خود قرار دهید.
آلوئه ورا و روغن نارگیل:
اگر بخواهیم به یکی دیگر از بهترین روشهای درمان سوراخ های جای جوش اشاره کنیم، بدون شک از ترکیب ژل طبیعی آلوئه ورا و روغن نارگیل نام خواهیم برد. ما انسانها از قرنهای بسیار دور تاکنون، بسیاری از مشکلات پوست خود را توسط این گیاه اعجاب انگیز درمان کردهایم.
جای بسی خوشحالی است که برای درمان سوراخ های جای جوش نیز میتوانیم همواره بر روی آن حساب کنیم. برای برخورداری از تمامی خواص ارزشمند این گیاه، ابتدا یکی از برگهای ضخیم آلوئه ورا را انتخاب کنید. در ادامه 15 سانتی متر از این گیاه را جدا نموده و با دقت ژل آن را خارج کنید.
در ادامه کافی است یک قاشق چایخوری روغن نارگیل طبیعی به آن اضافه کرده و این ماسک را برای مدت زمان 25 تا 35 دقیقه بر روی پوست خود قرار دهید. شما می توانید علاوه بر درمان اثرات برجای مانده از جوش، نرمی و لطافت را نیز توسط این ماسک بی نظیر به پوست خود هدیه دهید.
سخن پایانی
از شما همراهان عزیز بسیار سپاسگزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید؛ ما با ارائه این مطالب، تلاش کردیم تا شما را با انواع روشهای درمان سوراخ های جای جوش روی صورت آشنا کنیم. با مطالعه این مطالب، میتوان به این نتیجه رسید که روشهای مختلفی برای از بین بردن اثرات ناخوشایند بر جای مانده از جوش وجود دارد. اگر از طریق راهکارهای درمانی نتوانیم این مشکل پوستی خود را برطرف کنیم، روشهای مدرن و فوق العاده پزشکی در اختیار ما قرار دارند.
تنها کافی است به یک پزشک متخصص پوست و مو مراجعه نمایید تا عمق اثرات جوش بر روی پوست شما را به خوبی بررسی کند. در ادامه و بر اساس نوع بیماری و عمق جای جوش، یکی از بهترین و موثرترین روشهای درمانی را به شما پیشنهاد خواهد کرد. فراموش نکنید که برای رسیدن به نتایج خوب و مثبت، باید دوره درمانی خود را کامل کرده و در میان راه، درمان جای جوشهای خود را از یاد نبرید. استفاده از روشهایی مانند کرم درمان فرورفتگی جای جوش و درمان فرورفتگی جای جوش با میکرونیدلینگ بهترین انتخابهایی است که میتوانید در این زمینه داشته باشید.