داشتن یک پوست صاف و بدون عیب و نقص، آرزویی است که هر انسانی در زندگی دارد. به خصوص این موضوع برای زنان و دختران جوان از اهمیت بسزایی برخوردار است. جوش و جای جوش، یکی از ناخوشایندترین اتفاقاتی است که ممکن است برای پوست ما رخ دهد. اما آیا می‌دانید درمان جای جوش صورت با طب سنتی نیز امکان پذیر است؟ ما در این مقاله قصد داریم به موضوع بپردازیم و شما را با بهترین درمان‌های طب سنتی برای رفع جای جوش آشنا کنیم. هرچند به منظور اثربخشی بهتر درمان ضروری است به بهترین دکتر برای درمان جای جوش مراجعه نمایید.

Treatment-facial-acne-traditional-medicine

آنچه در این مقاله می خوانید :

مزیت درمان جای جوش صورت با طب سنتی

درمان جای جوش صورت با طب سنتی می تواند از عوارض ناشی از برخی درمان‌های تهاجمی به میزان قابل توجهی بکاهد و از سوی دیگر برای آن دسته از افرادی که خواهان رویکردهای بدون عارضه هستند و از درمان‌های طب نوین فراریند، بهترین روش درمان محسوب می‌شود.
لازم به ذکر است که این رویکردها می‌توانند به عنوان مکمل درمان‌های پزشکی مورد استفاده قرار گیرند و درمانی ابتدایی محسوب می‌شوند و برای رفع کامل اسکار به جا مانده از جای جوش به درمان‌های قوی‌تری نیاز است.

 

درمان جای جوش صورت با طب سنتی چگونه انجام می شود؟

پوست صورت ما در طول روز در معرض انواع آلودگی‌ها قرار دارد. بسیاری از ما ممکن است همواره در معرض آلودگی هوا باشیم و یا از مواد غذایی چرب، سرخ کردنی و یا فست فود استفاده کنیم. همچنین ممکن است در طول روز، در موقعیت‌های سرشار از استرس و اضطراب قرار بگیریم. تمامی این موارد کافی است تا پوست صورت ما با انواع جوش و آکنه مواجه شود. در بسیاری از مواقع، جوش‌های به وجود آمده بر روی پوست، به خودی خود درمان می‌شوند. اما اگر این جوش‌ها بزرگ و ملتهب باشند و یا شما آن‌ها را دستکاری نمایید، ممکن است جای آن‌ها بر روی پوست شما باقی بماند.
بدون شک هیچ کس دوست ندارد اثرات بر جای مانده از جوش را بر روی پوست خود مشاهده کند. خوشبختانه برای رفع چنین مشکلی، درمان‌های پزشکی فراوانی وجود دارد. همچنین شما می‌توانید اقدام به درمان اسکار جوش صورت با روش سنتی نموده و از مواهب آن برخوردار باشید. ما در این قسمت قصد داریم شما را با برخی از مهم‌ترین پارامترهایی که به عنوان رفع جای جوش صورت با طب سنتی مطرح می‌باشد، آشنا کنیم؛ خوشحال می‌شویم اگر همچنان با ما همراه باشید:

1. عسل
اگر بخواهیم به یکی از عالی ترین و بهترین شیوه های درمان جای جوش صورت با طب سنتی، اشاره کنیم، بدون شک از عسل طبیعی نام خواهیم برد. عسل دارای خواص ضد باکتریایی است؛ همان گونه که می‌دانید یکی از اصلی ترین عوامل ایجاد جوش و جای جوش، باکتری‌ها و آلودگی‌هایی هستند که بر روی پوست ما به وجود می‌آیند. با استفاده از عسل می‌توان بسیاری از این باکتری‌ها را از بین برد و سلامتی را برای پوست صورت به ارمغان آورد.

2. سرکه سیب
در میان انواع و اقسام ترکیبات طبیعی که در دسترس ما وجود دارند، سرکه سیب به عنوان یکی از بهترین روش‌های خانگی برای درمان جای جوش در میان بسیاری از ما انسان‌ها شناخته شده است. در ترکیبات سرکه سیب، اسیدهای آلی وجود دارند که برای درمان اثر باقی مانده از جوش بسیار موثر هستند. برای برخورداری از تمامی خواص سرکه سیب، ابتدا یک واحد از آن را به همراه سه واحد آب ترکیب نموده و سپس بر روی پوست خود قرار دهید. پس از آن که مدت زمانی به اندازه 5 الی 20 ثانیه سپری شد، پوست صورت خود را با استفاده از آب شستشو دهید.

3. چای سبز
همه ما به خوبی می‌دانیم که در ترکیبات چای سبز، مقادیر فراوانی از آنتی اکسیدان وجود دارد. بنابراین هم نوشیدن چای سبز در طول روز و هم استفاده از عصاره آن بر روی پوست، می‌تواند به بهبودی جای جوش‌ها کمک فراوانی نماید. ‌شما می‌توانید ابتدا چای سبز را دم کرده و پس از آن که به خوبی خنک شد، آن را بر روی جای جوش‌ها بمالید.

4. آلوئه ورا
زمانی که صحبت از محصولات گیاهی برای جوانی و شادابی پوست به میان می‌آید، محال است با نام گیاه آلوئه ورا مواجه نشویم.‌ آلوئه ورا از زمان‌های قدیم تاکنون به سبب خواص شفابخش خود برای پوست شناخته شده بود و هنوز هم جایگاه خاص خود را در میان محصولات مراقبت از پوست دارد. این روزها بسیاری از کرم‌ها و محصولات مراقبت از پوست، با عصاره این گیاه ارزشمند ساخته می‌شوند. شما می‌توانید برای از بین بردن جای جوش‌های صورت خود، ژل آلوئه ورا را به صورت مستقیم بر روی پوست خود قرار دهید. این کار را در طول روز برای مدت زمان 1 الی 2 بار انجام دهید تا اثرات شگفت انگیز آن را مشاهده نمایید.

5. ماسک عسل و دارچین
یکی از بهترین ماسک‌های طبیعی که به عنوان درمان جای جوش صورت با طب سنتی مطرح شده است، ماسک عسل و دارچین است. نه تنها عسل، بلکه دارچین نیز دارای خواص ضد التهابی است و می‌توان برای درمان جای جوش بر روی آن‌ها حساب کرد.‌ تهیه این ماسک بسیار ساده است، اما اثرات بسیار خوبی برای پوست شما به همراه دارد. برای تهیه آن ابتدا دو قاشق غذا خوری عسل را به همراه یک قاشق چایخوری دارچین ترکیب نموده و سپس آن را برای مدت زمان 10 الی 15 دقیقه بر روی پوست خود قرار دهید.

 

معرفی انواع روغن‌ های گیاهی به عنوان درمان سنتی جای جوش صورت

هر چند این روزها علم پزشکی، شیوه‌های نوین و موثری برای از بین بردن جای جوش صورت دارد، اما در این میان نباید از درمان‌های سنتی جای جوش صورت نیز غافل شد. به عبارتی اگر اثرات به جا مانده از جوش‌ها بر روی صورت شما چندان عمیق و بزرگ نیست، می‌توانید درمان‌ جای جوش صورت با طب سنتی را امتحان کنید.‌ ما در این قسمت از مقاله قصد داریم برخی از روغن‌های گیاهی را به شما عزیزان معرفی کنیم؛ این روغن‌ها سال‌هاست به عنوان درمان سنتی جای جوش صورت شناخته شده‌اند و در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرند.‌ اگر شما نیز دوست دارید با این روغن‌ها آشنا شوید، ادامه مطلب را از دست ندهید:

روغن زیتون
روغن زیتون از آن دسته روغن های گیاهی بسیار مفید و مناسبی است که نقش مهمی در جوانی و شادابی پوست صورت دارد. در ترکیبات این روغن، آنتی اکسیدان‌هایی وجود دارد که نه تنها جای جوش، بلکه بسیاری از التهاباتی که بر روی پوست وجود دارند را از بین می‌برد.‌ برای این که بتوانید از تمامی خواص روغن زیتون برخوردار شوید، ابتدا صورت خود را به خوبی تمیز کرده و سپس با روغن زیتون صورت خود را ماساژ دهید.‌

روغن درخت چای
درخت چای یکی از گیاهانی است که از زمان‌های قدیم تاکنون، از آن برای درمان بسیاری از مشکلات پوستی استفاده می‌شد. این روزها نیز تحقیقات و بررسی‌ها نشان دهنده آن است که روغن به دست آمده از این گیاه، دارای خواص ضد التهابی و ضد عفونی کنندگی است. افرادی که به صورت منظم و مستمر از روغن درخت چای استفاده می‌کنند، شاهد کاهش التهاب، جوش و جای جوش بر روی پوست خود هستند. برای این که بتوانید از تمامی خواص این روغن ارزشمند برخوردار شوید، 1 واحد از این روغن را به همراه 9 واحد آب ترکیب نموده و در طول روز برای دو الی سه بار بر روی پوست خود بمالید.

روغن جوجوبا
در میان انواع روغن‌های گیاهی که به عنوان درمان جای جوش صورت با طب سنتی مطرح شده‌اند، نباید از روغن جوجوبا نیز غافل شد.‌ این روزها بسیاری از کرم‌ها و محصولات مراقبت از پوست که در بازار ارائه می‌شوند، با استفاده از ترکیبات این روغن ارزشمند ساخته شده‌اند. شما می‌توانید برای از بین بردن اثرات باقی مانده از جای جوش بر روی صورت خود، روغن جوجوبا را با ماسک خاک رس ترکیب نموده و در طول هفته برای 2 الی 3 بار از آن استفاده کنید.

روغن ماهی
روغن ماهی نیز یکی از ارزشمندترین روغن‌های گیاهی است که می‌توان از آن برای درمان بسیاری از مشکلات پوستی استفاده نمود. تحقیقات نشان دهنده آن است که در ترکیب روغن ماهی، مقادیر فراوانی از اسیدهای چرب امگا 3 وجود دارد. شما می‌توانید با استفاده از این روغن، سلامت پوست خود را تامین نموده و شادابی و جوانی را به آن هدیه دهید. همچنین با استفاده مستمر و منظم از این روغن، اثرات بر جای مانده از جوش را به طور کامل از بین ببرید.

برای درمان قرمزی جای جوش با طب سنتی همراه شوید

باقی ماندن آثار جوش بر روی پوست، خود به تنهایی بسیار آزار دهنده است. حال تصور کنید این فرو رفتگی‌ها با قرمزی نیز همراه باشند؛ این موضوع زیبایی و جذابیت صورت را تحت تاثیر قرار داده و اعتماد به نفس افراد را به میزان فراوانی کاهش می‌دهد. ما در ادامه مطلب، قصد داریم چند ماده گیاهی که به عنوان درمان قرمزی جای جوش با طب سنتی مطرح شده است را به شما عزیزان معرفی کنیم؛ پس همچنان ما را همراهی کنید:

آب خیار
آب خیار مانند یک تونر بسیار قدرتمند عمل نموده و تاثیر بسزایی در بهبود بافت‌های آسیب دیده پوست دارد. شما می‌توانید با استفاده از آب خیار، التهاب، جوش و قرمزی جای جوش که بر روی پوست شما به وجود آمده است را تسکین دهید.

شیره چوب صندل
چوب صندل یکی از اصلی‌ترین عناصر سنتی است که زنان در زمان‌های قدیم و در کشور هند از آن استفاده می‌کردند. حتی این روزها نیز در میان محصولات مراقبت از پوست، شاهد صابون‌هایی هستیم که با استفاده از ترکیبات چوب صندل تهیه شده‌اند. برای این که بتوانید با استفاده از شیره چوب صندل قرمزی و جای جوش پوست خود را از بین ببرید، آن را به همراه گلاب ترکیب نموده و قبل از خواب بر روی پوست خود قرار دهید.‌ صبح پس از بیداری صورت خود را شسته و تمیز نمایید. پس از گذشت مدتی مشاهده خواهید کرد که پوست صورت شما زیبایی و شادابی خود را به دست آورده است و اثرات بر جای مانده از جای جوش کمتر شده است.‌

برش‌های گوجه فرنگی
گوجه فرنگی از آن دسته مواد غذایی است که در ترکیبات آن مقادیر فراوانی از ویتامین A وجود دارد. ویتامین A و سایر ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در گوجه فرنگی، آثار بر جای مانده از جای جوش‌ها را کاهش می‌دهد. پس از مدت زمان نه چندان طولانی که از آب گوجه فرنگی بر روی پوست خود استفاده کردید، مشاهده خواهید نمود که بافت‌های آسیب دیده پوست شما بهتر شده و سلول‌های سالم، جایگزین سلول‌های آسیب دیده می‌شوند.‌

سفیده تخم مرغ
در میان انواع درمان جای جوش صورت با طب سنتی، باید از سفید تخم مرغ نیز نام ببریم.‌ شاید باور نکنید، اما سفید تخم مرغ به تنهایی می‌تواند نقش موثری در درمان قرمزی جای جوش ایفا کند. برای برخورداری از خواص سفیده تخم مرغ، مقداری از آن را به همراه یک پنبه تمیز، بر روی پوست خود قرار دهید. اجازه دهید این ماده برای مدت زمان یک شب تا صبح بر روی پوست شما قرار داشته باشد و سپس پوست خود را بشویید. سفید تخم مرغ سرشار از پروتئین است که روند بهبودی سلول‌های پوست را تسریع می‌کند.

زردچوبه
سال‌های بسیار زیادی است که مردم خاورمیانه از زردچوبه به عنوان یک ماده شفابخش برای زیبایی پوست خود استفاده می‌کنند. این روزها نیز تحقیقات نشان دهنده آن است که زردچوبه دارای ترکیبات ضد التهابی است. به همین سبب شما می‌توانید برای رفع التهاب، جوش و درمان جای جوش صورت با طب سنتی از زردچوبه نیز استفاده کنید.

جوش شیرین
در میان انواع روش‌های درمان قرمزی جای جوش با طب سنتی، نباید از نقش جوش شیرین غافل شد. جوش شیرین نیز مانند بسیاری دیگر از مواد که به شما عزیزان معرفی کردیم، خواص ضد التهابی دارد و برای درمان قرمزی و آثار بر جای مانده از جوش بسیار موثر است. جالب است بدانید که جوش شیرین مانند یک لایه بردار طبیعی عمل کرده و بسیاری از سلول های مرده‌ای که بر روی پوست وجود دارند را از بین می‌برد.‌ شما می‌توانید با ترکیب جوش شیرین با آب، آبلیمو، عسل، گلاب، شیر و روغن زیتون، ماسک‌های خوبی ساخته و بر روی پوست خود قرار دهید.

مریم گلی
در میان انواع گیاهانی که در طب سنتی به عنوان درمان کننده جای جوش شناخته شده‌اند، باید به نام مریم گلی نیز اشاره کنیم.‌ مریم گلی به همراه گیاهان دیگری مانند آلوئه ورا، به عنوان گیاهان شفابخش برای درمان مشکلات پوستی شناخته شده‌اند.

 

معرفی سایر موارد برای رفع جای جوش صورت با طب سنتی

ما در قسمت‌های قبل، سعی کردیم برخی از گیاهان دارویی، روغن‌های گیاهی، میوه‌ها و حتی ادویه‌جاتی که گزینه بسیار خوبی برای درمان جای جوش صورت با طب سنتی به شمار می روند را به شما مخاطبان عزیز معرفی نماییم.‌ اما پزشکان طب سنتی، توصیه‌های دیگری نیز برای ما دارند که با رعایت این موارد، می‌توانیم از به وجود آمدن جوش و جای جوش بر روی پوست خود جلوگیری به عمل آوریم.
اگر شما نیز دوست دارید با مهم‌ترین نکات برای رفع جای جوش صورت با طب سنتی آشنا شوید، ادامه مطلب را از دست ندهید:

• سعی کنید خواب خود را تنظیم کنید؛ باور کنید هیچ چیز به اندازه یک خواب آرامش بخش و استاندارد نمی‌تواند شادابی و زیبایی را برای پوست شما به ارمغان آورد.
• یکی از مهم‌ترین روش‌های درمان جای جوش صورت با طب سنتی، مصرف دمنوش عناب در طول روز است. برای این کار، ابتدا 7 عدد عناب را درون آب قرار داده و آن را به خوبی جوشانده و سپس آن را میل کنید.
• سیب درختی یکی از میوه‌هایی است که شادابی و جوانی را برای پوست صورت به همراه می‌آورد. علاوه بر این، سیب درختی مانع از ایجاد جوش‌ و همچنین جای جوش بر روی پوست می‌شود.
• شما می‌توانید برای رفع آثار بر جای مانده از جوش، مقداری لیمو ترش تازه را به همراه پنبه بر روی پوست صورت خود ماساژ دهید.
• همان گونه که می‌دانید بدن ما در طول روز به 8 لیوان آب نیاز دارد؛ اما سعی کنید این آب را به صورت ولرم مصرف کنید. نوشیدن آب یخ آسیب‌های مختلفی برای جسم و پوست شما به همراه دارد.
• در تغذیه خود حتماً مواد غذایی سالم که سرشار از فیبر، مواد معدنی و ویتامین هستند را بگنجانید.
• تا آن‌جایی که می‌توانید از فست فود، غذاهای چرب و سس‌های مخصوص این غذاها استفاده نکنید.
• برای این که فرو رفتگی های پوست صورت شما از بین بروند، سعی کنید در طول روز از عرقیجات سرد و تر استفاده کنید. بهترین گزینه‌هایی که پیش روی شما قرار دارد، عرق بیدمشک، عرق کاسنی و عرق خرفه است.
• زمانی که دوش می‌گیرید، برای شستشوی پوست خود از شامپوهایی که دارای ترکیبات سدر، حنا و یا جوانه گندم هستند استفاده نمایید.
• بیش از اندازه در معرض بوی مواد سرخ کردنی قرار نگیرید؛ این موضوع آسیب‌های زیادی برای پوست شما به همراه آورده و روند درمان جای جوش‌ها را با اختلال مواجه می‌کند.

سخن پایانی

بسیاری از ما انسان‌ها در طول زندگی خود با موقعیت‌هایی روبرو می‌شویم که ممکن است زیبایی چهره ما را تحت تاثیر قرار دهند. یکی از این موارد، باقی ماندن آثار جوش‌هایی است که به علل مختلف بر روی پوست ما به وجود می‌آیند. جای بسی خوشحالی است که این روزها علم پزشکی، برای رفع چنین مشکلی درمان‌های موثر و بی نظیری دارد. علاوه بر این شما می‌توانید با مشورت پزشک معالج خویش، از درمان‌ سنتی جای جوش صورت نیز به عنوان مکمل استفاده کنید.
ما با ارائه این مقاله، تلاش کردیم شما را با انواع درمان جای جوش صورت با طب سنتی آشنا کنیم. همچنین روغن‌های گیاهی و راهکارهایی را به شما عزیزان معرفی کردیم که سال‌هاست به عنوان درمان سنتی جای جوش صورت شناخته شده هستند. امیدواریم با انجام این راهکارها بتوانید دوباره زیبایی و جذابیت صورت خود را به دست آورید و لحظات شاد و زیبایی را در زندگی خود تجربه کنید.