معایب مزوتراپی مو

امروزه موها به دلایل محیطی، آب‌وهوایی، استرس و تنش بیش از حد و اختلالات خواب به‌شدت تحت‌تأثیر قرار گرفته و ضعیف شده‌اند. پیشگیری آسان‌تر از درمان آسیب‌های فعلی است، بااین‌حال بسیاری از افراد تنها زمانی به‌شدت وضعیت پی می‌برند که موهایشان آسیب‌دیده و ریزش مو شروع می‌شود. با استفاده از روش‌های مختلف زیبایی مانند مزوتراپی می‌توان به تقویت مو کمک کرد. در این مقاله به بررسی فواید و معایب مزوتراپی مو و ضرورت مزوتراپی مو خواهیم پرداخت.

Disadvantages-of-hair-mesotherapy

نحوه عملکرد مزوتراپی در حل مشکلات مو و پوست سر

به تزریق مستقیم ترکیبی شامل ویتامین‌ها، اسیدهای آمینه، مواد معدنی (کلسیم، مس، روی، منگنز، ید، آهن، سلنیوم، پتاسیم)، عوامل مرتبط با لایه کراتین پوست و گشادکننده‌های سطحی موردنیاز برای رشد مو و تقویت پوست سر، مزوتراپی می‌گویند. البته مزوتراپی برای موارد زیر هم استفاده می‌شود:

  • حذف چربی در نواحی مانند صورت، بازوها، معده، ران، پاها و باسن
  • کاهش سلولیت
  • ازبین‌بردن چین‌وچروک و خطوط
  • سفت کردن پوست شل
  • تنظیم بدن
  • روشن‌کردن پوست رنگ‌دانه شده
  • درمان آلوپسی که منجر به ریزش مو می‌شود.

یکی از محبوب‌ترین کاربردهای مزوتراپی در زمینه مبارزه با مشکلات مختلف مو است. با درنظرداشتن فواید و معایب مزوتراپی مو، این روش می‌تواند برای پوست سر و مو مؤثر باشد.

در مزوتراپی با این برنامه به درمان بسیاری از مشکلات می‌پردازند:

  1. تحریک لامپ‌های غیرفعال
  2. تغذیه فولیکول‌های مو
  3. ازبین‌بردن شوره سر

با توجه به فواید و معایب مزوتراپی مو، این روش مناسب چه افرادی است؟

همان‌طورکه گفته شد مزوتراپی یک روش درمانی مو است که باید توسط دکتر زیبایی باتجربه انجام ‌شود. پزشک با استفاده از ترکیب داروهای خاص حاوی مواد مغذی و ویتامین‌های لازم در تزریق میکرو، باعث افزایش رشد مو می‌شود. باتوجه به مشکلی که باعث ریزش مو شده است، ترکیب دارویی توسط پزشک انتخاب می‌شود. هزینه مزوتراپی مو کاملاً با اثر موردنظر مطابقت دارد. مزوتراپی در موارد زیر توصیه می‌شود:

  • ریزش بیش از حد مو
  • تجزیه غدد سباسه همراه با سبوره پوست سر
  • شوره سر
  • پوست سر خشک و خراشیده
  • شکنندگی زیاد مو
  • کمبود حجم مو در ناحیه پایه

اسم آمپول مزوتراپی مو چیست و از چه ترکیباتی تشکیل شده است؟

اسم آمپول مزوتراپی مو، کوکتل یا کاکتیل است. هر کوکتل مخلوطی از چندین ماده مفید – مواد معدنی، ویتامین‌ها و سایر عناصر مفید است که کارشناسان برای هر بیمار به‌صورت اختصاصی انتخاب کرده‌اند. ۲ تا ۶ ماده فعال را با توجه به شرایط بیمار، می‌توان در یک سرنگ مخلوط کرد. برخی از ترکیبات مورداستفاده در کوکتل‌ها شامل:

ویتامین‌ها:

شامل ویتامین‌های گروه B که متابولیسم طبیعی را فراهم می‌کنند و در رشد و ترمیم مو مؤثر هستند. ویتامین H یا بیوتین که باعث تنظیم ترشح غدد چربی می‌شود و ویتامین A و C که در تحریک تولید کلاژن مؤثر هستند.

مواد معدنی:

مانند مس و روی – از دیستروفی (ضعف) ساختار مو جلوگیری می‌کند و در رشد و سلامت موها بسیار مؤثرند. برای ریزش موی ارثی باید از ترکیباتی حاوی این مواد استفاده کرد.

داروهای مغذی:

از جمله اسید هیالورونیک که مسئول تغذیه لامپ‌ها بوده و رشد مو را تسریع می‌کند. اسیدهای آمینه نیز پایه و اساس مو هستند و به تشکیل الیاف کراتین کمک می‌کنند.

فاکتورهای رشد:

مانند کلسی‌تونین که از هورمون‌های طبیعی بدن است و جریان خون را در پوست سر عادی می‌کند، فولیکول‌های مو را قوی‌تر کرده و کوآنزیم تراکم مو را تأمین می‌کند.

نکته مهم: ماده فعال ماینوکسیدیل تا زمانی که تأثیر روش‌های دیگر امتحان نشده است، نباید در ترکیب دارو گنجانده شود. این یکی از مؤثرترین موادی است که می‌تواند با ریزش مو مقابله کند. بااین‌حال، این دارو بسیار سمی است و می‌تواند یکی از معایب مزوتراپی مو باشد زیرا عوارض جانبی زیادی ایجاد می‌کند. عملکرد آن به طور کامل فاش نشده و فقط برای استفاده خارجی مجاز است.

برای درمان مو کوکتل‌های آماده در دسترس هستند. پزشک متخصص ترکیبات را به مناسب‌ترین روش برای شما انتخاب می‌کند. بااین‌حال، چنین داروهایی، به‌عنوان یک قاعده، در فروش عمده یافت نمی‌شوند و با دانستن اسم آمپول مزوتراپی مو، شما نمی‌توانید آنها را خودتان خریداری کنید.

باتوجه‌به فواید و معایب مزوتراپی مو، پزشک از چه روش‌هایی استفاده می‌کند؟

در حال حاضر متخصصان برای درمان مو، روش‌های بسیار متنوعی را به بیماران ارائه می‌دهند. علاوه بر شرایط مالی، انتخاب‌ها نیز تحت‌تأثیر نتیجه مورد انتظار قرار می‌گیرند. مزوتراپی آلوپاتیک (نوعی درمان) است که در آن، اثر فوراً مشاهده می‌شود، اما آن‌قدر که ما می‌خواهیم دوام نمی‌آورد و همین امر می‌تواند از معایب مزوتراپی مو در این روش باشد. همچنین هومیوپاتی است (درمانی که به ترمیم مو کمک می‌کند)، برای اثرگذاری طولانی‌مدت طراحی شده است، بنابراین نتیجه فوراً قابل‌توجه نخواهد بود. هزینه مزوتراپی مو در هریک از این روش‌ها متفاوت خواهد بود.

کوکتل‌های آلوپاتیک مورداستفاده در مزوتراپی:

آنها حاوی مواد معدنی، ویتامین‌ها، کلاژن، الاستین، گشادکننده عروق و سایر اجزای فعال هستند. پزشک پس از بررسی دقیق مو و پوست سر و مشکلات مربوط به بیمار، موقعیت صحیح و نتایج موردنظر را تعیین می‌کند. مهم: عکس قبل و بعد مزوتراپی نشان می‌دهد این نوع کوکتل‌ها می‌توانند به‌سرعت مشکل را حل کنند.

کوکتل‌های هومیوپاتی در مزوتراپی:

آنها فقط حاوی عناصر گیاهی هستند که بدون استفاده از روغن و سایر اجزای شیمیایی با محلول آبی ترکیب شده‌اند. این ترکیب با فعالیت پتانسیل خود، بدن را بیدار می‌کند و به فعالیت لامپ‌ها کمک می‌کند. این اثر شبیه یک کره برفی تجمعی است و نباید انتظار نتایج قابل‌مشاهده پس از اولین روش را داشته باشید.

آیا استفاده از ابزارهای مختلف تأثیری در مزایا و معایب مزوتراپی مو دارد؟

مزوتراپی، استفاده از مواد فعال در زیرپوست با استفاده از ابزارهای مختلف است. این روش دارای آستانه درد احتمالی، مدت‌زمان خاص استفاده و عوارض جانبی احتمالی که جزو معایب مزوتراپی مو است، می‌باشد. یکی از روش‌های رایج مورداستفاده توسط متخصصین تزریق مخلوط مزوتراپی به بدن است. برای انجام این روش‌ها، نیاز به سرنگ‌هایی با طراحی خاص است که باید با سوزن بسیار نازک انجام شود.

نکته مهم: نسبت به روش‌های دیگر، تزریق‌ها بی‌دردترین هستند، اما از معایب مزوتراپی مو در این روش، زمان بیشتر برای تأثیرگذاری، احساس ناراحتی بیمار در پشت سر و گوش و آسیب‌زا بودن آن است.

ابزارهای مورداستفاده در مزوتراپی شامل:

دستگاه تفنگ مزوتراپی:

پزشک باید با نهایت دقت و توجه از این دستگاه استفاده کند، زیرا هرگونه بی‌دقتی و اشتباهی می‌تواند باعث آسیب‌های جزئی در ناحیه سر بیمار شود؛ بنابراین، قبل از پذیرش چنین رویه‌ای، باید به‌خوبی در مورد فواید و معایب مزوتراپی مو با این روش و تجربه عملی پزشک خود تحقیق کنید. یک سرنگ با عمق تزریق قابل تنظیم روی تفنگ نصب شده است که به وسیله آن، پزشک می‌تواند هر کوکتل درمانی را که هدف آن مقابله با یک مشکل خاص مو است، معرفی کند.

انژکتور مزو یا غلتک مزو:

در حال حاضر از meso roller که وسیله‌ای ویژه برای درمان مو و پوست سر است در بسیاری از کاربردهای سرم استفاده می‌شود. معمولاً از انژکتورهای مزو یا مزو رولر که شامل تعداد زیادی سوزن کوچک است که در یک درام معمولی قرار گرفته‌اند، در مراکز زیبایی استفاده می‌شود. به دلیل راحتی و سهولت در استفاده، این وسیله در عمل زیبایی بسیار محبوب است. در این وسیله، از یک سرنگ استفاده می‌شود که با ضربه انگشت، یک دسته سوزن را فوراً وارد پوست سر می‌کند. از معایب مزوتراپی مو در این روش، درد و ناراحتی است که کمی بیشتر از یک شلیک با اسلحه ایجاد می‌کند.

دوره درمان، تعداد تزریق و سن مناسب مزوتراپی مو چقدر است؟

  1. این جلسه حدود ۳۰ دقیقه طول می‌کشد و یک دوره ۵ تا ۱۰ جلسه‌ای باتوجه‌به شرایط بیمار توصیه می‌شود، چه یک جلسه در هفته به مدت یک ماه و چه یک جلسه هر دوهفته یکبار به مدت هشت هفته.
  2. تعداد تزریق در هر جلسه از ۵۰ تا ۱۵۰ سوزن متغیر است. پس از تکمیل دوره توصیه شده، نتایج می‌تواند بین ۱۲-۱۸ ماه باقی بماند.
  3. سن مناسب مزوتراپی مو بین ۱۸ تا ۷۰ سال سن است. علاوه بر این مراجعه‌کننده باید فاقد بیماری‌‌های خونی باشد. برخی از مراجعان به بیماری‌های خاصی مبتلا هستند، از جمله؛ بیماری‌های قلبی، داروهای قلبی، دیابت، سرطان، ایدز، فشارخون و سایر بیماری‌های خونی که در همه این موارد، تزریق مزوتراپی توصیه نمی‌شوند.

چه مواردی در تعیین هزینه مزوتراپی مو مؤثر است؟

هزینه مزوتراپی مو به موارد مختلفی بستگی دارد و در جلسه مشاوره توسط پزشک تعیین می شود. برخی از این موارد قابل بررسی عبارت‌اند از:

  • نوع فناوری که برای تزریق، چه به‌صورت دستی یا از طریق دستگاه‌های خاص استفاده می‌شود.
  • مواد و عناصری که در تزریق مزوتراپی استفاده می‌شود.
  • تعداد جلساتی که بیمار باتوجه‌به وضعیت مو و میزان آسیب به آن نیاز دارد.

برای بسیاری از افراد، هزینه مصرفی در این روش، یکی از معایب مزوتراپی مو به شمار می‌رود.

در چه مواردی به دلیل مضرات و معایب مزوتراپی مو، منع مصرف وجود دارد؟

اگرچه فولیکول‌ها حیات خود را ازدست‌داده باشند اما هنوز زنده هستند. مزوتراپی می‌تواند با موهای مشکل‌دار مقابله کند اما اگر مشکلات ناشی از دلایل مهم‌تری باشد، مانند وراثت و عدم تعادل هورمونی، پس از تزریق نباید انتظار تغییر زیادی داشته باشید. تمام اقدامات پزشکی دارای موارد منع مصرف است و مزوتراپی هم از این قاعده مستثنی نخواهد بود. در موارد زیر به دلیل بیشتر بودن مضرات و معایب مزوتراپی مو، منع مصرف وجود دارد:

  1. بارداری و شیردهی
  2. قاعدگی
  3. حساسیت به اجزای کامپوزیت
  4. اختلالات سیستم غدد درون‌ریز
  5. عفونت‌ها
  6. تومورهای خوش‌خیم و بدخیم

مهم: موارد منع مصرف باید توسط پزشک ذکر شود.

فواید و معایب مزوتراپی مو شامل چه مواردی می‌شوند؟

قبل از پذیرش درخواست، دانستن دقیق مزایا و معایب مزوتراپی مو مفید خواهد بود. برای این کار بررسی نظرات طرفداران و منتقدان می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد. در ادامه ما نیز با بررسی به بیان برخی از فواید و معایب مزوتراپی مو پرداختیم.

مزایای مزوتراپی:

قبل از پرداختن به معایب مزوتراپی مو، به بیان مزایای مهم این روش می‌پردازیم. مهم‌ترین مزایای مزوتراپی شامل این موارد است:

  • رساندن ترکیبات مفید با کمک تزریق به فولیکول‌های مو مهم‌ترین مزیت این روش است. هیچ شامپو، ماسک و داروی دیگری نمی‌تواند این امکان را برای موهای شما فراهم کند.
  • دومین مورد، صرفه‌جویی در زمان است. این برنامه درمانی بین ۲۰-۴۰ دقیقه و یک‌بار در هفته انجام می‌شود. ماسک موها و شامپوها در موارد شدیدتر نیاز به استفاده چندین بار در روز دارند. لازم است قرص‌های مصرف شده را طبق یک برنامه از پیش تعیین شده در نظر بگیرید که الزامی برای اطمینان از مصرف منظم وجود دارد.
  • روش مزوتراپی نیازی به بیهوشی عمومی ندارد و پس از اتمام جلسه بیمار می‌تواند به زندگی سالم خود بازگردد. در کنار همه معایب مزوتراپی مو، این مزیت قابل‌توجه است.
  • دارو کاملاً روی نقطه ماشه مشکل تأثیر می‌گذارد. هیچ‌گونه آسیبی در دستگاه گوارش وجود ندارد. علاوه بر این، داروی مزوتراپی به هیچ قسمت از بدن آسیب نمی‌رساند. درحالی‌که در بیشتر موارد هنگام استفاده از شامپو و روش‌های دیگر، این مشکل دیده می‌شود.
  • هدف قراردادن نقطه صحیح، حساسیت را کاهش داده و شانس رسیدن به نتیجه مطلوب را افزایش می‌دهد. حتی پس از اولین استفاده، نتایج قابل‌توجه است، موها به‌تدریج احیا شده و ظاهری سالم به دست می‌آورند. بااین‌حال، نتایج بهتر را می‌توان تنها پس از ۳ تا ۴ هفته به دست آورد.

معایب مزوتراپی:

اولین مورد در بررسی روش‌های درمانی زیبایی، احتمال نگرفتن نتایج موردنظر است. حتی یک پزشک واجد شرایط نمی‌تواند صددرصد تضمین کند که این روش موهای ضعیف شده را به زندگی بازمی‌گرداند و هزینه مزوتراپی مو بیهوده پرداخت نشده است. علاوه بر این مشکل، این چهار عامل نیز در مورد معایب مزوتراپی مو قابل‌تأمل است:

  • مزوتراپی تمام مشکلات مو را درمان نمی‌کند، مثلاً در مردان و زنان بالای ۵۰ سال یا افرادی که طاسی آندروژنی دارند، مؤثر نخواهد بود؛ بنابراین مزوتراپی برای بسیاری از افراد مفید نیست. در بررسی عکس قبل و بعد مزوتراپی بیماران، مواردی وجود دارد که ثابت کرده است مزوتراپی برای جلوگیری از ریزش مو موفق نبوده است.
  • از دیگر معایب مزوتراپی، تداوم و تکرار این روش درمانی برای تمام عمر خواهد بود که در آن بیمار باید سالی ۱ تا ۲ جلسه یا هر شش ماه یکبار برای حفظ نتیجه انجام دهد که به این جلسات، جلسات اضافی می‌گویند.
  • علاوه بر این، پس از هر جلسه تزریق مزوتراپی، عوارض جانبی نیز وجود دارد، مانند:
  • احساس درد در مناطقی مانند اکسیپوت (پشت سر) و ناحیه گوش که حساس‌ترین نواحی به تزریق هستند، یک یا دو روز طول می‌کشد که با مصرف مسکن لازم به دستور پزشک از بین می‌رود.
  • در صورت استریل نشدن ابزارهای مورداستفاده در تزریق، ممکن است عفونت پوست رخ دهد که باید آنتی‌بیوتیک لازم برای ازبین‌بردن آن مصرف شود.
  • از شایع‌ترین عوارض و معایب مزوتراپی مو، کبودی و قرمزی پوست سر است که احتمالاً به دلیل آسیب‌دیدگی برخی از رگ‌های خونی ایجاد می‌شود و تا دو روز ادامه دارد.
  • باتوجه‌به شرایط و نوع پوست هر بیمار، ممکن است یک واکنش آلرژیک رخ دهد. احساس خارش در مناطقی که تزریق شده است و پس از دو یا سه روز خودبه‌خود از بین می‌رود.
  • تورم و التهاب نیز رخ می‌دهد و با مصرف داروهای ضد تورم و ضدالتهاب می‌توان آن را از بین برد.
  • از مهم‌ترین معایب مزوتراپی، هزینه بالای آن باتوجه‌به تعداد جلسات درمان است. ترکیبات باکیفیت بالا به حداقل ده برنامه نیاز دارند تا به یک اثر قابل‌مشاهده برسند. در یک فرایند کامل درمان، هزینه مزوتراپی ممکن است بسیار بالا باشد که برای همه قابل پرداخت نیست.

ضمن اطلاع از فواید و معایب مزوتراپی مو چه اقداماتی باید قبل از تزریق انجام شود؟

قبل از تزریق مزوتراپی برای مو باید اقداماتی انجام شود، از جمله:

  • بیمار باید یک مرکز درمانی با شهرت خوب و همچنین یک پزشک باصلاحیت و تجربه بالا در زمینه مزوتراپی را انتخاب کند. بررسی عکس قبل و بعد مزوتراپی بیماران قبلی می‌تواند کمک‌کننده باشد.
  • هم پزشک و هم بیمار در مورد مراحل و جزئیات تزریق مزوتراپی صحبت خواهند کرد.
  • پزشک موهای بیمار را معاینه می‌کند.
  • پزشک برای شناخت عناصری که موی بیمار به آن نیاز دارد، معاینات و آزمایش‌های خونی را تجویز می‌کند.
  • بیمار باید از مواد تشکیل‌دهنده تزریق و عوارض احتمالی این روش مطلع باشد تا با درنظرگرفتن فواید و معایب مزوتراپی مو، بداند پس از تزریق چقدر سود خواهد داشت.
  • پزشک قبل از تزریق کامل مزوتراپی، حداقل مقدار درمان را به بیمار تزریق می‌کند تا از واجد شرایط بودن او برای تزریق اطمینان حاصل کند.

رویدادهای پس از مزوتراپی شامل چه مواردی است؟

برخی از متقاضیان برای انجام مزوتراپی مو این سوال را دارند که بعد از مزوتراپی چه اتفاقی خواهد افتاد؟

  • زخم‌های کوچکی از تزریق، بعد از پایان مزوتراپی باقی می‌ماند که با گذشت زمان، بهبود می‌یابد.
  • موهای خود را به‌خصوص با نرم‌کننده و شامپو نشویید. برای مدتی در حدود ۳ تا ۴ روز باید موهای کثیف را تحمل کنید. آب و شامپو می‌توانند تأثیر منفی بر نتیجه عمل بگذارند و باعث تأخیر در روند بهبودی شوند.
  • حداقل تا ۷ روز نباید به سونا یا استخر بروید.
  • از قرارگرفتن در معرض نور خورشید برای مدتی (۲ تا ۳ روز) خودداری کنید.
  • روی نواحی تزریق شده را تا زمان بهبودی کامل ماساژ ندهید.

 

سخن پایانی

مزوتراپی به مقابله با مشکلات مختلف مرتبط با وضعیت مو و پوست سر کمک می‌کند که با آلودگی هوا، رژیم غذایی نامناسب و ضعف بدن توصیف می‌شود. بااین‌حال، وقتی صحبت از یک بیماری خاص می‌شود، مزوتراپی نمی‌تواند وضعیت را تغییر دهد. مطمئناً قبل از تصمیم‌گیری باید درمورد چیزی که وعده کاهش ریزش مو و مراقبت از مو را می‌دهد، به طور کامل ارزیابی و بررسی صورت بگیرد. این مقاله با بررسی فواید و معایب مزوتراپی مو، سن مناسب مزوتراپی مو و هزینه مزوتراپی مو می‌تواند راهنمای خوبی برای انتخاب این روش باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *