همان‌طور که می‌دانید دوران بارداری دوره‌ی بسیار حساسی است و سلامت مادر و جنین اهمیت زیادی دارد و نمی‌توان بدون آگاهی یا بدون مشورت با پزشک اقدامی انجام داد. اولین قدم برای پاکسازی صورت در بارداری، مراجعه به مرکز تخصصی فیشیال پوست است تا پزشک بعد از معاینه کامل و تشخیص نوع پوست با توجه به شرایط شما روشی مناسب تعیین کند. دقت کنید هرگز بدون مشورت با پزشک اقدامی انجام ندهید و از محصولات شیمیایی استفاده نکنید؛ زیرا ممکن است برای شما یا جنین خطرناک باشد و عوارض جبران‌ناپذیری داشته باشد.

پاکسازی صورت در بارداری

آیا میتوان پاکسازی صورت در بارداری انجام داد؟ 

دوران بارداری، دوره‌ حساسی است و هورمون‌های بدن در این دوره تغییر زیادی می‌کنند. برخی خانم‌ها ممکن است با چالش‌های پوستی جدیدی مواجه شوند که پاکسازی صورت را بیش از پیش ضروری می‌کند. این تغییرات می‌تواند شامل تیرگی پوست و ظهور آکنه و جوش باشد. در اینجا به مواردی اشاره می‌کنیم که در آن‌ها پاکسازی پوست زنان باردار می‌تواند ضروری باشد:

در دوران بارداری تعرق بیشتر می‌شود و زمینه را برای تجمع و رشد باکتری‌ها و سایر میکروب‌ها ایجاد می‌کند درنتیجه مشکلات پوستی نیز بیشتر می‌شود. شما می‌توانید در دوران بارداری پاکسازی پوست انجام دهید؛ ولی باید ابتدا با پزشک خود مشورت کنید و تمام نکات را رعایت کنید تا آسیبی به شما یا جنین نرسد.

از کدام روش‌ها می‌توان در دوران بارداری استفاده کرد؟

در دوران بارداری، انتخاب روش‌های پاکسازی صورت که هم ایمن و هم موثر باشند اهمیت زیادی دارد. توجه به نوع پوست و تغییراتی که ممکن است در این دوره ایجاد شود در انتخاب بهترین روش‌ برای پاکسازی تاثیر می‌گذارد. در اینجا به چند روش ایمن و توصیه شده برای پاکسازی پوست در بارداری اشاره می‌کنیم.

استفاده از پاک‌کننده‌های ملایم:

شستن صورت با یک پاک‌کننده‌ ملایم یکی از اصول اساسی مراقبت از پوست به ویژه در دوران بارداری است. در این دوران پوست نسبت به محرک‌ها حساس‌تر می‌شود؛ بنابراین بهتر است از پزشک بخواهید تا متناسب با وضعیت شما پاک‌کننده مناسبی معرفی کند. پاک‌کننده‌های ملایم بدون ایجاد خشکی یا تحریک بیشتر، پوست را از آلودگی‌ها، چربی‌های اضافی و آرایش پاک می‌کند. در ادامه به برخی جزئیات مهم در مورد شستن صورت با پاک‌کننده‌های ملایم اشاره می‌کنیم.

نحوه استفاده: ابتدا صورت خود را با آب ولرم بشویید سپس کمی از پاک‌کننده را روی دست خود بریزید و با آب ترکیب کنید و کف درست کنید سپس به آرامی روی صورت بمالید و با حرکات دورانی ماساژ دهید سپس صورت خود را بشویید و با یک حوله تمیز صورتتان را خشک کنید هرگز با حوله پوست خود را مالش ندهید؛ زیرا پوست را تحریک می‌کند.

در صورتی که بعد از استفاده از پاک‌کننده علائمی مثل قرمزی، خارش و… مشاهده کردید استفاده از آن را متوقف کنید و به پزشک خود اطلاع دهید. در دوران بارداری شما باید خیلی مراقب خودتان باشید و هرگز بدون مشورت با پزشک محصولی را استفاده نکنید؛ زیرا امکان دارد به شما یا جنین آسیب برساند فقط از موادی که پزشکی تعیین می‌کند استفاده کنید.

میسلارواتر:

یکی دیگر از محصولاتی که پزشک می‌تواند به شما توصیه کند میسلارواتر است. شما می‌توانید با استفاده از این محصول چربی، آلودگی و مواد آرایشی را از پوست خود بدون نیاز به شست‌و‌شو با آب پاک کنید. میسلار‌واتر برای انواع پوست از جمله پوست‌های حساس و مستعد آکنه مناسب می‌باشد. این محصول پوست را تحریک نمی‌کند بنابراین می‌توانید از آن هر‌روز استفاده کنید.

نحوه استفاده از میسلارواتر: یک پد پنبه‌ای تمیز را بردارید سپس مقدار کافی از میسلار‌واتر را روی پد پنبه‌ای بریزید و به آرامی بر روی پوست صورت و چشم‌ها بکشید تا آلودگی‌ها و آرایش به‌طور‌کامل پاک شوند. درصورت نیاز فرایند را با استفاده از پد پنبه‌ای تازه تکرار کنید تا پوست کاملاً پا‌کسازی شود.

با اینکه میسلارواتر یک پاک‌کننده ملایم و کم‌ضرری است؛ اما بهتر است ابتدا با پزشک مشورت کنید سپس آن را تهیه کنید.

تونر:

در دوران بارداری می‌توانید از تونرهای طبیعی یا تونرهایی که پزشک به شما معرفی می‌کند استفاده کنید. تونر منافذ پوست را تمیز و کوچک‌تر می‌کند و PH پوست را متعادل می‌کند با این کار پوست را برای جذب بهتر مرطوب‌کننده‌ها آماده می‌کند. در اینجا یک‌سری تونر طبیعی به شما معرفی می‌کنیم؛ اما باید قبل از استفاده از آن با پزشک مشورت کنید تا مطمئن شوید ضرری برای شما یا جنین ندارد.

آب خیار: خیار به دلیل خواص آبرسانی و خنک‌کنندگی‌اش برای پوست مفید است. آب خیار می‌تواند به عنوان یک تونر طبیعی عمل کرده و به کاهش تورم و التهاب پوست کمک کند. استفاده از آب خیار تازه به عنوان تونر به ویژه در فصول گرم برای خنک‌کردن و تازه‌سازی پوست بسیار موثر است.بهتر است قبل از استفاده از تونر مقداری از آن را تست کنید تا مطمئن شوید با پوست شما سازگار است و حساسیت نمی‌دهد.

ماسک‌های طبیعی:

شما می‌توانید از ماسک‌های طبیعی برای پاکسازی صورت در بارداری استفاده کنید که یک روش ایمن و موثر برای مراقبت از پوست است که می‌تواند به تغذیه و آبرسانی پوست کمک کند. ماسک‌های طبیعی با استفاده از موادی که اغلب در خانه یافت می‌شوند ساخته می‌شوند و فاقد مواد شیمیایی هستند. در ادامه شیوه درست‌کردن و استفاده ماسک‌های طبیعی را توضیح می‌دهیم؛ اما بهتر است قبل از استفاده با پزشک مشورت کنید.

عسل دارای خواص ضدباکتریایی و مرطوب‌کننده‌ است و دارچین خواص ضدالتهابی دارد. ترکیب این دو می‌تواند به کاهش آکنه، جوش و تغذیه پوست کمک کند.

طرز تهیه: یک قاشق غذاخوری عسل خام را با یک چهارم قاشق چای‌خوری دارچین مخلوط کنید.

نحوه استفاده: مخلوط را به صورت خود بمالید و بگذارید حدود ۱۰-۱۵ دقیقه بماند سپس با آب ولرم بشویید. درصورتی که بعد از استفاده از ماسک علائم آلرژی مشاهده کردید از آن استفاده نکنید و به پزشک اطلاع دهید.

موز منبع غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی است که پوست را نرم و مرطوب می‌کند در حالی که ماست دارای خواص آبرسانی و لایه‌برداری است.

طرز تهیه: یک موز رسیده را له کنید و با دو قاشق غذاخوری ماست طبیعی مخلوط کنید.

نحوه استفاده: ماسک را بر روی صورت خود بمالید و بگذارید ۲۰ دقیقه بماند سپس با آب سرد بشویید.

خیار دارای خواص آبرسانی و خنک‌کننده است و آلوئه‌ورا خواص تسکین‌دهنده و التیام‌بخش دارد. این ترکیب برای نرم‌شدن پوست حساس و کاهش التهاب عالی است.

طرز تهیه: یک چهارم خیار را له کرده و با دو قاشق غذاخوری ژل آلوئه‌ورا مخلوط کنید.

نحوه استفاده: مخلوط را به صورتتان بمالید و بگذارید حدود ۲۰ دقیقه بماند سپس با آب سرد بشویید.

سیب‌زمینی رنگدانه‌های پوست را تقویت می‌کند و آب‌لیمو جوش‌های سرسیاه را از بین می‌برد.

طرز تهیه: یک قاشق غذاخوری از آب‌لیمو و آب سیب‌زمینی را با هم ترکیب کنید.

نحوه استفاده: ابتدا صورتتان را تمیز کنید سپس ماسک را بمالید و اجازه دهید 15 دقیقه بماند سپس با آب خنک بشویید.معمولا از این ماسک برای پوست‌های چرب که مستعد جوش است استفاده می‌شود.

یک قاشق چای‌خوری آی‌لیمو و عسل را با یک موز له شده مخلوط کنید سپس آن را به صورتتان بمالید و بعد از اینکه خشک شد صورت خود را با آب ولرم بشویید.

بهتر است قبل از استفاده از ماسک‌های بالا ابتدا مقدار کمی از آن را بر روی پوست خود بمالید تا مطمئن شوید نسبت به آن حساسیت ندارید.

لایه‌برداری:

لایه‌برداری پوست در دوران بارداری می‌تواند به حفظ سلامت و شادابی پوست کمک کند؛ اما باید در انتخاب روش بسیار دقت کنید. در این دوران پوست ممکن است نسبت به تحریکات حساس‌تر باشد بنابراین توصیه می‌شود از روش‌های ملایم لایه‌برداری استفاده کنید. در ادامه هم روش‌های خانگی (طبیعی) و هم کلینیکی را باهم مقایسه می‌کنیم.

لایه‌برداری خانگی:

مخلوط‌کردن شکر با روغن‌های طبیعی مانند روغن زیتون می‌تواند یک اسکراب ملایم برای پوست باشد. شکر به عنوان یک لایه‌بردار طبیعی عمل می‌کند و روغن، پوست را مرطوب نگه می‌دارد.

نحوه استفاده: مخلوط را به آرامی روی پوست مرطوب بمالید و با حرکات دورانی ماساژ دهید سپس با آب ولرم بشویید.

جو دوسر دارای خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی است که می‌تواند به تغذیه پوست کمک کند.

نحوه استفاده: جو دوسر را با کمی آب مخلوط کنید وقتی به شکل خمیری شد آن را روی صورت بمالید اجازه دهید کمی خشک شود سپس با آب ولرم بشویید.

بهتر است قبل از استفاده با پزشک مشورت کنید و کمی از آن را تست کنید تا مطمئن شوید نسبت به این مواد حساسیت نداشته باشید سپس از آن استفاده کنید.

لایه‌برداری در کلینیک:

قبل از انجام لایه‌برداری در کلینیک باید موارد زیر را رعایت کنید.

آشنایی با مزایا و معایب لایه برداری در خانه و کلینیک

مزایای لایه‌برداری در خانه:

معایب لایه‌برداری در خانه:

مزایا لایه‌برداری در کلینیک:

در کلینیک‌ها از دستگاه‌های به‌روز و مجهز برای پاکسازی صورت استفاده می‌شود، درنتیجه می‌تواند مشکلات پوستی را با چند جلسه برطرف کند و شما در مدت زمان کوتاه‌تری نتایج آن را مشاهده می‌کنید.

معایب لایه‌برداری در کلینیک:

خطرات پاکسازی صورت در دوران بارداری

پاکسازی صورت در دوران بارداری معمولا خطر خاصی را برای مادر یا جنین ایجاد نمی‌کند به‌شرطی که تمام نکات ایمنی را رعایت کنید و تحت نظر پزشک این کار را انجام دهید؛ اما اگر شما نکات را رعایت نکنید ممکن است عوارضی داشته باشد.

برخی از محصولات شیمیایی که در پاکسازی صورت استفاده می‌شود ممکن است مواد مضری مانند سولفات داشته باشد که می‌تواند به صورت مستقیم یا غیرمستقیم توسط پوست جذب شوند و به مادر یا جنین آسیب بزند.

برخی از محصولات شیمیایی ممکن است بر روی هورمون‌های بارداری تاثیر بگذارند که می‌تواند تغییراتی در هورمون‌ها ایجاد کند و احتمال سقط جنین را افزایش دهد.

بهتر است بدون مشورت با پزشک اقدامی انجام ندهید و با آگاهی و اطمینان پاکسازی صورت را انجام دهید.

توجه داشته باشید که استفاده از ترکیبات و مشتقاتی که حاوی ویتامین A هستند در طول زمان بارداری خطرناک است و احتمال آسیب به مادر و جنین در مصرف این ویتامین چه به صورت موضعی و چه به صورت خوراکی بسیار زیاد است. به یاد داشته باشید که حتماً در دوره‌های پاکسازی صورت خود از ترکیبات کرم‌ها و یا لایه بردارهایی که برای شما استفاده می‌شود آگاهی داشته باشید تا از خطر دور بمانید.

مراقبت‌های بعد از پاکسازی صورت

همیشه باید دستورالعمل‌های پزشک را رعایت کنید و بدون مشورت با او اقدامی انجام ندهید.

بهترین زمان برای پاکسازی صورت

سه ماهه دوم بارداری(4-6 ماه):

بسیاری از متخصصین معتقدند که دوره دوم بارداری زمان نسبتاً امن‌تری برای انجام برخی از روش‌های مراقبت از پوست از جمله پاکسازی صورت است. در این دوره بدن به تغییرات هورمونی اولیه عادت کرده و علائم اولیه بارداری مانند تهوع صبحگاهی معمولاً کاهش می‌یابند. همچنین خطر بروز عوارض جنینی در این دوره کمتر از سه ماهه اول است.

سه ماهه اول بارداری(1-3 ماه):

به دلیل تغییرات هورمونی شدید و افزایش حساسیت پوست در این دوره ممکن است پوست نسبت به محصولات و روش‌های پاکسازی حساسیت بیشتری نشان دهد همچنین در این دوره جنین در حال تکامل است و بهتر است از هرگونه مداخله‌ای که ممکن است احتمال بروز عوارض را افزایش دهد خودداری کنید.

سه ماهه سوم بارداری:

با نزدیک‌شدن به زمان زایمان بدن ممکن است دوباره حساسیت‌هایی را تجربه کند. بهتر است در این زمان از انجام کارهایی که آرامش شما را بهم می‌زند و به شما استرس وارد می‌کند خودداری کنید.  

سوالات متداول  

آیا پاکسازی صورت در دوران بارداری ضرر دارد؟

پاسخ این سوال به روشی که شما برای پاکسازی انتخاب می‌کنید بستگی دارد. بهتر است قبل از انجام پاکسازی با پزشک مشورت کنید تا با توجه به وضعیت شما پاکسازی صورت را انجام دهد و سعی کنید از مواد شیمیایی استفاده نکنید؛ زیرا ممکن است این مواد برای جنین ضرر داشته باشد.

چگونه مرکز تخصصی فیشیال پوست پیدا کنیم؟

دوران بارداری دوره حساسی است و حفظ آرامش در این دوران اهمیت زیادی دارد در‌صورت مشاهده عوارض ابتدا آرامش خود را حفظ کنید و به پزشک مراجعه کنید تا مطمئن شوید به جنین آسیب نرسیده باشد.

در صورتی که پاکسازی صورت عوارضی داشته باشد چه باید کرد؟

شاید این سوال فکر شما را هم به خود مشغول کرده باشد توصیه ما به شما این است اول تصمیم خود را با پزشک خودتان درمیان بگذارید تا شما را به پزشک دیگری ارجاع دهد و با اطمینان خاطر فیشیال و پاکسازی صورت را انجام دهید.

سخن پایانی

ما در این مقاله انواع روش‌هایی را که می‌توان برای پاکسازی صورت در بارداری استفاده کرد را بررسی کردیم و راجب خطرات و مراقبت‌های این روش صحبت کردیم همان‌طور که گفته شد بهترین کار مشورت با پزشک متخصص است تا با توجه به وضعیت شما و متناسب با نیازهای پوست شما بهترین راهکار را ارائه دهند تا شما با خیال آسوده این کار را انجام دهید. شما می‌توانید به کلینیک‌های ما مراجعه کنید تا پزشکان ما که تجربه طولانی و موفقی در پاکسازی صورت در دوران بارداری دارند شما را به‌طور کامل معاینه کنند و بهترین روش را به شما معرفی کنند و به تمام سوالات شما پاسخ بدهند. هرگز بدون مشورت با پزشک کاری انجام ندهید یا بدون آگاهی محصولی تهیه نکنید؛ زیرا امکان دارد آسیب جدی و جبران‌ناپذیری به جنین برسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *