ما در این مقاله قصد داریم عوارض فیشیال صورت را به شما توضیح دهیم و اینکه عوارض چه زمانی به وجود می‌آیند و راه‌های پیشگیری از آنها چیست. همان‌طور که می‌دانید پوست صورت، بسیار حساس است و اگر فیشیال صورت به درستی انجام نشود آسیب‌های جبران‌ناپذیری به دنبال دارد اولین اقدام برای پیشگیری از عوارض احتمالی مراجعه به مرکز تخصصی فیشیال پوست است تا پزشک بتواند پوست شما را ارزیابی کند و مناسب‌ترین روش را برای فیشیال انجام دهد. هرگز بدون مشورت با پزشک اقدامی انجام ندهید؛ زیرا ممکن است وضعیت پوست‌تان را بدتر کند.

عوارض فیشیال صورت

عوارض فیشیال صورت

فیشیال صورت یکی از روش‌های محبوب مراقبت از پوست است که هم می‌توان آن را در خانه و هم توسط پزشک در کلینیک انجام داد. فیشیال صورت با پاکسازی، لایه‌برداری و هیدراته کردن پوست به شادابی پوست کمک می‌کند؛ اما آیا پاکسازی پوست عوارض دارد؟ این روش نیز همانند سایر روش‌های درمانی عوارض جانبی خاصی ممکن است داشته باشد که معمولاً بستگی به نوع پوست، مواد استفاده‌شده در فیشیال و تکنیک‌های اجرایی دارد. سؤال دیگر اینکه عوارض فیشیال چیست؟ در ادامه به برخی از عوارض جانبی رایج و نادر فیشیال صورت اشاره می‌کنیم.

قرمزی و تحریک پوست:

شاید این اتفاق برای شما هم افتاده باشد که پس از انجام فیشیال، صورت‌تان قرمز شود معمولاً این قرمزی موقتی است و بعد از چند ساعت از بین می‌رود؛ اما علت قرمزی صورت چیست؟ معمولاً در فیشیال صورت لایه‌برداری انجام می‌شود که می‌تواند با استفاده از مواد شیمیایی (مانند مواد اسیدی) یا روش‌های فیزیکی (مانند میکرودرم‌ابریژن) انجام شود. این فرآیند باعث حذف سلول‌های مرده پوست و تحریک تولید سلول‌های جدید می‌شود. در ‌صورتی که پوست شما حساس باشد؛ پس از انجام فیشیال، پوست قرمز می‌شود.

ماساژ دادن پوست در طول فیشیال با اینکه مفید و لازم است؛ اما در برخی موارد ممکن است باعث قرمزی و تحریک بیشتر پوست صورت شود؛ به ویژه اگر پوست فرد حساس باشد یا در طول ماساژ فشار زیادی وارد شود. استفاده از حوله‌ها در طول فیشیال صورت نیز می‌تواند باعث به وجود آمدن تغییراتی در جریان خون شود و باعث تغییراتی در رنگ پوست شود.

حساسیت نسبت به مواد:

ممکن است شما نسبت به موادی که در طول فیشیال استفاده می‌شود حساسیت داشته باشید و علائم آن را بعد از اتمام فیشیال مشاهده کنید از جمله موادی که معمولاً افراد به آن حساسیت نشان می‌دهند شامل اسیدهای لایه‌بردار، مواد نگهدارنده، الکل و عطرهای موجود در محصولاتی که استفاده می‌شود ممکن است علائم آلرژی را به دنبال داشته باشد.

به وجود ‌آمدن جوش بعد از فیشیال صورت:

فیشیال صورت با هدف پاکسازی، تغذیه و بهبود وضعیت پوست انجام می‌شود؛ اما عوارض فیشیال صورت چیست؟ ممکن است بعد از فیشیال صورت فرد جوش بزند این وضعیت به دلیل عوامل مختلفی به وجود می‌آید. در هنگام لایه‌برداری معمولاً از محصولات مختلفی برای تمیز کردن عمیق پوست استفاد می‌کنند. این فرایندها می‌توانند پوست را تحریک کنند به ویژه اگر پوست حساس یا مستعد آکنه باشد. تحریک ناشی از فیشیال می‌تواند منجر به التهاب و تشکیل جوش شود.

ممکن است شما نسبت به موادی که در فیشیال استفاده می‌شود حساسیت داشته باشید. این واکنش‌ها ممکن است به صورت قرمزی، خارش و در نهایت بروز جوش ظاهر شوند. استفاده از محصولات سنگین (موادی که منافذ پوست را مسدود می‌کنند) در طول فیشیال می‌تواند منجر به مسدود‌ شدن منافذ پوست و تجمع چربی، سلول‌های مرده پوست و باکتری‌ها شود. این شرایط، محیطی ایده‌آل برای رشد جوش‌ها فراهم می‌کند.

گاهی اوقات بعضی از افراد استرسی ممکن است از فرایند فیشیال بترسند و استرس زیادی داشته باشند به ویژه اگر نگران عوارض جانبی آن باشند. استرس می‌تواند منجر به تغییرات هورمونی شود که یکی از عوامل مؤثر در ایجاد جوش است.

عفونت:

عفونت به دلایل مختلفی می‌تواند پس از فیشیال صورت ایجاد شود در ادامه علل به وجود آورنده عفونت را با هم بررسی می‌کنیم؛ اگر ابزارهایی که در فرآیند فیشیال استفاده می‌شوند مانند میکرودرم ابریژن، سوزن‌های میکرونیدلینگ یا هر ابزار دیگری که مستقیماً با پوست شما تماس دارد به صورت بهداشتی استریل نشده باشند، می‌توانند باکتری، میکروب‌ها و سموم دیگر را وارد بدن شما کنند در این صورت زمینه عفونت فراهم می‌شود.

هنگامی که پاکسازی و لایه‌برداری عمیق، صورت می‌گیرد زخم‌های کوچکی در پوست ایجاد می‌شوند و این زخم‌ها راهی برای ورود میکروب‌ها به بدن هستند و احتمال عفونت در این صورت افزایش می‌یابد. اگر شما یا فردی که فیشیال صورت را برای شما انجام می‌دهد نکات بهداشتی را رعایت نکند مانند شست‌وشوی نامناسب دست‌ها یا استفاده از حوله‌ها و لوازم شخصی آلوده می‌تواند باعث انتقال میکروب‌ها شود.

ایجاد تغییراتی در رنگ پوست:

یکی از عوارض فیشیال صورت ایجاد تغییراتی در رنگ پوست است که این تغییرات می‌توانند موقتی یا در موارد نادر دائمی باشند. این تغییرات عمدتاً به نوع پوست، نوع فیشیال انتخابی و مواد مورد استفاده در فرآیند فیشیال بستگی دارد. در مواردی که در طول فیشیال‌ صورت از لایه‌برداری شیمیایی یا مکانیکی عمیق استفاده شود ممکن است پوست دچار هایپرپیگمانتاسیون یا تیره شدن بیش از حد شود. این وضعیت معمولاً در پوست‌های حساس که به راحتی دچار تغییر رنگ می‌شوند یا وقتی در معرض نور خورشید قرار گرفته‌اند بیشتر رخ می‌دهد.

گاهی اوقات بعد از انجام فیشیال پوست روشن‌تر از حالت عادی می‌شود این مورد زمانی رخ می‌دهد که در طول لایه‌برداری به سلول‌هایی که در تولید ملانین (رنگدانه پوست) نقش دارند آسیب برسد. هنگامی که از لایه‌برداری عمیق استفاده می‌کنید امکان دارد پوست شما به صورت موقت پوسته‌پوسته شود و رنگ پوست به طور موقت تغییر کند. همیشه به این نکته دقت داشته باشید برای اینکه از عوارض احتمالی بالا جلوگیری کنید باید به توصیه‌های پزشک به دقت عمل کنید تا روند درمان تکمیل شود.

چه اقداماتی این عوارض را تشدید می‌کنند؟

پس انجام فیشیال صورت پزشک نکاتی را بیان و شما را از انجام برخی اقدامات منع می‌کند؛ اگر شما این نکات را رعایت نکنید ممکن است وضعیت صورت شما بدتر شود؛ بنابراین هرگز بدون مشورت با پزشک اقدامی انجام ندهید که وضعیت شما را بدتر کند.

از آنجایی که بعد از پاکسازی، پوست حساس می‌شود بهتر است تا چند روز از محصولات آرایشی، عطرهای قوی و سایر موادی که پزشک به شما می‌گوید استفاده نکنید تا پوست بیشتر تحریک نشود و عوارض تشدید نشوند. بهتر است بعد از فیشیال در معرض مستقیم نور خورشید قرار نگیرید و اگر بیرون رفتید از ضد آفتاب‌هایی که پزشک برای شما تجویز کرده است استفاده کنید؛ اگر پس از فیشیال، پوست صورت پوسته‌پوسته شد یا دچار عفونت و جوش شد هرگز این ‌زخم‌ها را دستکاری نکنید؛ زیرا ممکن است به زخم‌های دائمی تبدیل شوند.

لطفاً تا چند روز پس از فیشیال صورت از رفتن به حمام داغ، سونا یا حمام بخار خودداری کنید؛ چون این کار باعث افزایش جریان خون و تشدید التهاب و قرمزی پوست می‌شود. فیشیال صورت باید به طور منظم و با فاصله زمانی معین که از سوی پزشک تعیین می‌شود انجام شوند؛ اگر شما این کار را به طور پی‌درپی انجام دهید به پوست خود آسیب شدیدی وارد می‌کنید. عدم رعایت دقیق دستورالعمل‌های توصیه‌شده از سوی پزشک مانند عدم استفاده از مرطوب‌کننده‌ها یا محصولات ترمیم‌کننده می‌تواند روند بهبودی پوست را کند کند و به تشدید عوارض منجر شود.

لطفاً تمام مواردی را که پزشک به شما توصیه می‌کند رعایت کنید تا از ایجاد و تشدید عوارض جلوگیری کنید؛ اگر پس از فیشیال صورت عوارض ناشی از آن بعد از مدتی از بین نرفت به پزشک خود اطلاع دهید.

زمان به وجود آمدن عوارض

این عوارض معمولاً بلافاصله بعد از فیشیال صورت ایجاد می‌شوند و اینکه چه زمانی از بین بروند به نوع پوست شما و روش درمان انجام‌شده بستگی دارد؛ اما معمولاً چند ساعت یا نهایت چند روز بعد از بین می‌روند. عوارض خفیف و موقتی معمولاً طی 24 الی 48 ساعت بعد از فیشیال صورت از بین می‌روند؛ اما اگر پوست حساس باشد ممکن است تا یک هفته نیز عوارض باقی ‌بمانند. پزشک شما درباره اینکه عوارض تا چند روز احتمال دارد ادامه داشته ‌باشند توضیح خواهد داد؛ اگر شما توصیه‌های پزشک را رعایت کنید عوارض نیز در مدت زمان کوتاهی از بین می‌روند.

اقدامات پیشگیری از عوارض

شما می‌توانید یک سری اقدامات پیشگیرانه انجام دهید تا از ایجاد عوارض فیشیال صورت جلوگیری کنید یا در صورت بروز با شدت کمتری ایجاد شوند.

شما با رعایت نکات بالا و نکات توصیه‌شده از سوی پزشک یک درمان راحت با کمترین عوارض را تجربه خواهید کرد.

آیا فیشیال صورت می‌تواند آسیب دائمی به پوست بزند؟

به طور کلی این روش‌ها طراحی شدند تا به ترمیم و تغذیه پوست کمک کنند؛ اما در موارد نادر و شرایط خاصی امکان دارد آسیب‌های جبران‌ناپذیر و دائمی نیز بزنند در زیر برخی از عوارض پاکسازی فیشیال صورت را که منجر به آسیب دائمی شده‌اند بررسی می‌کنیم.

استفاده از تکنیک‌های خشن، ابزارهای نامناسب و انجام اقداماتی مانند تخلیه جوش‌ها به شیوه نادرست می‌تواند منجر به ایجاد زخم و در نهایت اسکار بر روی پوست شود.

برخی از درمان‌ها ممکن است باعث ایجاد تغییرات دائمی در رنگدانه‌های پوست شوند مانند هایپرپیگمنتیشن (تیرگی پوست) یا هایپوپیگمنتیشن (روشن‌تر شدن پوست) شوند.

البته این عوارض دائمی به ندرت اتفاق می‌افتند؛ اما شما باید پیشگیری‌های لازم را انجام دهید تا درمان موفقی داشته باشید.

چه مواقعی نباید فیشیال صورت را انجام داد؟

وقتی به پزشک مراجعه می‌کنید از شما سؤالاتی می‌پرسد سعی کنید به این سؤالات به دقت پاسخ دهید و در صورت داشتن بیماری‌ خاص حتماً به پزشک اطلاع دهید تا متناسب با وضعیت شما روش مناسبی برای فیشیال صورت تعیین کند. گاهی وجود یک بیماری خاص یا شرایط خاصی مانع از انجام فیشیال صورت می‌شود در صورتی که بیماری‌های زیر را داشته باشید و اصرار به انجام فیشیال صورت داشته باشید ممکن است عوارض بسیار خطرناکی داشته باشد.

بهتر است هنگام معاینه به تمامی سؤالات پزشک به درستی پاسخ دهید تا پزشک با آگاهی کامل از وضعیت شما بتواند به طور کامل شما را راهنمایی کند.

مقایسه عوارض فیشیال خانگی و کلینیکی

انجام فیشیال صورت در هر دو محیط می‌توانند عوارضی داشته باشند؛ اما شدت عوارض به چندین فاکتور که در ادامه بررسی می‌کنیم بستگی دارد.

دانش و مهارت کافی: در کلینیک‌ها معمولاً این کار توسط متخصص پوست انجام می‌شود. آنها می‌توانند پوست را به درستی ارزیابی کنند و درمان‌های مناسب با نوع پوست و شرایط خاص آن را ارائه دهند. در حالی که در منزل، فرد ممکن است دانش و تجربه کافی نداشته باشد و به پوست خود آسیب بزند.

محصولات مورد استفاده: متخصصان پوست در کلینیک‌ها معمولاً از محصولات حرفه‌ای و با کیفیت بالا استفاده می‌کنند که برای انواع مختلف پوست تست شده‌اند. در منزل افراد ممکن است از محصولاتی استفاده کنند که برای پوست آنها مناسب نیست.

مقایسه روش‌های مختلف فیشیال صورت

شاید این سؤال برای‌تان پیش آمده باشد که آیا عوارض پاکسازی فیشیال صورت در روش‌های مختلف متفاوت است؟

روش‌های انجام فیشیال متنوع هستند و هر کدام می‌توانند با توجه به نوع پوست، مواد استفاده‌شده و تکنیک‌های به کار رفته عوارض مختلفی ایجاد کنند؛ اما برخی روش‌های خاص به دلیل شدت و عمق تأثیرگذاری بر پوست ممکن است نسبت به سایر روش‌ها عوارض بیشتری را نشان دهند. در اینجا دو نوع از فیشیال‌هایی که ممکن است بیشترین عوارض را ایجاد کنند مقایسه می‌کنیم.

فیشیال شیمیایی (پیلینگ شیمیایی):

در این روش از محلول‌های شیمیایی با قدرت بالا برای لایه‌برداری عمیق پوست استفاده می‌شود. پیلینگ شیمیایی می‌تواند باعث قرمزی، التهاب، سوزش، خارش و در موارد نادر ایجاد تغییر در رنگدانه‌های پوست یا اسکار شود. عوارض ناشی از پیلینگ شیمیایی بسته به عمق پیلینگ و نوع پوست فرد متفاوت است. در پیلینگ‌های عمیق‌تر احتمال بروز عوارض جدی بالاست.

فیشیال مکانیکی (میکرودرم‌ابریژن):

در انجام این نوع فیشیال از دستگاه‌هایی که سطح پوست را لایه‌برداری می‌کنند استفاده می‌شود. میکرودرم‌ابریژن می‌تواند باعث قرمزی، تحریک و گاهی خشکی یا خارش پوست شود. با این حال عوارض ناشی از میکرودرم‌ابریژن معمولاً موقتی هستند.

مقایسه:

پیلینگ شیمیایی معمولاً عمیق‌تر از میکرودرم‌ابریژن لایه‌برداری می‌کند و می‌تواند لایه‌های بیشتری از پوست را درگیر کند؛ بنابراین احتمال بروز عوارض جدی‌تر در پیلینگ شیمیایی بیشتر است.

پیلینگ شیمیایی ممکن است باعث عوارض جدی‌تری مانند تغییر دائمی رنگدانه‌های پوست یا اسکار شود در حالی که عوارض میکرودرم‌ابریژن معمولاً محدود به تحریک موقتی و قرمزی است.

روند بهبودی در فیشیال‌های شیمیایی طولانی‌تر از فیشیال‌های مکانیکی است و مدت زمان بیشتری به مراقبت احتیاج دارند.

سؤالات متداول

بله در صورت داشتن بیماری‌های پوستی بهتر است تا اتمام درمان بیماری صبر کنید؛ زیرا ممکن است پوست‌تان را تحریک و بیماری را تشدید کند.

همان‌طور که مشاهده کردید فیشیال صورت می‌تواند عوارض خطرناکی داشته باشد و بهترین راه‌حل برای پیشگیری از این عوارض مراجعه به یک پزشک خوب است. شما می‌توانید با پزشکان ما که سابقه طولانی و موفقی در انجام فیشیال صورت دارند در ارتباط باشید تا شما را به طور کامل راهنمایی کنند.

معمولاً عوارض در پوست‌های حساس ممکن است تا یک هفته ادامه داشته باشد؛ اما اگر بیشتر از یک هفته طول کشید یا در صورتی که عوارض به مرور بدتر و شدیدتر شدند لازم است به پزشک اطلاع دهید تا علت را پیدا کند.

سخن پایانی

در این مقاله با هم بررسی کردیم که عوارض فیشیال صورت چه زمانی و به چه علتی ایجاد می‌شوند و راه‌های پیشگیری از آن را توضیح دادیم. اولین قدم مراجعه به پزشک متخصص است. شما می‌توانید به کلینیک‌های ما مراجعه کنید تا پزشکان که تجربه طولانی و موفقی در فیشیال صورت دارند شما را به طور کامل با به‌روزترین و مجهزترین دستگاه‌ها معاینه و مناسب‌ترین روش را برای شما تعیین کنند تا با کمترین عوارض، بهترین نتیجه را بگیرید. هرگز بدون مشورت با پزشک اقدامی انجام ندهید؛ زیرا ممکن است وضعیت شما را بدتر کند یا آسیب‌های جبران‌ناپذیری به پوست شما بزند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *