عوارض مزوتراپی مو چیست

ریزش مو احتمالا در اثر عوامل مختلفی از جمله ارثی یا ژنتیکی، بارداری، کاهش گردش خون در پوست سر، استرس، تغذیه ناسالم، عدم تعادل هورمونی، بالا رفتن سن و کمبود مواد مغذی بدن می‌باشد. ریزش مو با دارو و روش‌های ترمیم مو درمان می‌شود. با این حال استفاده از داروهای طبیعی و داشتن رژیم غذایی سالم نسبت به سایر روش ها موثرتر می باشد. با توجه به این که مزوتراپی روشی موثر در درمان ریزش و کم پشتی مو است اما می تواند عوارضی به همراه داشته باشد. اگر می‌خواهید درباره سوال عوارض مزوتراپی مو چیست و فواید مزوتراپی مو بدانید، با ما همراه باشید.

What-are-side-effects-hair-mesotherapy

عوارض مزوتراپی مو چیست

مزوتراپی بر عوامل ریزش مو غلبه می‌کند و علاوه بر کاهش ریزش مو سبب تحریک رشد موهای جدید می‌گردد. مزوتراپی شامل تزریق مواد دارویی، اسیدهای آمینه، ویتامین ها و موارد معدنی به پوست است. مواد تزریق شده سبب تحریک لایه مزودرم و رشد موهای جدید خواهند شد که بخشی از فواید مزوتراپی مو است. با اینکه مزوتراپی یک روش مفید برای درمان ریزش مو و تقویت موی سر است اما می‌تواند با عوارضی هم همراه باشد. در ادامه مطالب درمورد سوال عوارض مزوتراپی مو چیست بیشتر می‌پردازیم.
برای انجام این روش باید به یک پزشک متخصص و با تجربه مراجعه شود و از داروهای تزریقی استاندارد استفاده کنید تا هیچ عوارضی برای فرد به همراه نداشته باشد یا با حداقل عوارض انجام شود. باید توجه داشت که عوارض احتمالی این روش موقتی بوده و به سرعت از بین می روند. در پاسخ به سوال عوارض مزوتراپی مو چیست می توان به موارد زیر اشاره کرد:

• سردرد: سردرد یکی از عوارض احتمالی مزوتراپی می باشد که طبق پرسش و پاسخ درباره مزوتراپی مو یک روز پس از عمل مزوتراپی از بین خواهد رفت.

• حساسیت: چنان چه فرد به محلول تزریقی مزوتراپی حساسیت داشته باشد، علائم حساسیت پس از تزریق بروز می‌یابد اما معمولا در بیشتر موارد دکتر زیبایی پیش از تزریق، فرد را معاینه می‌کند تا مطمئن شود به ترکیبات مزوتراپی حساسیت نداشته باشد.

• تورم و کبودی: تزریق ترکیبات خاص به پوست سر می‌تواند با ایجاد کبودی و تورم در منطقه تزریق همراه باشد که 3 تا 4 ساعت پس از تزریق از بین خواهد رفت.

• عفونت: از دیگر عوارض جانبی مزوتراپی‌ عفونت است که حتی برای یک تزریق ساده هم ممکن است ایجاد شود.
می‌توان در ادامه پاسخ به سوال عوارض مزوتراپی مو چیست به موارد زیر اشاره کرد:

• قرمزی و حالت تهوع
• خارش و کبودی
• برجستگی در محل تزریق
• لکه های تیره پوست
• راش

برای پاسخ به سوال عوارض مزوتراپی مو چیست می‌توان گفت، مزوتراپی ممکن است عارضه های بسیار جزئی برای فرد به همراه داشته باشد که به ندرت رخ داده و یا در صورت وقوع سریع از بین خواهند رفت. مزوتراپی مو تاکنون آسیب حاد و جدی به همراه نداشته و روشی ایمن است. در مطالب فوق به عوارض مزوتراپی مو چیست به طور کامل پرداخته شد و مزوتراپی مشکلی غیر از موارد بالا ایجاد نخواهد کرد.

 

فواید مزوتراپی مو پس از پاسخ به سوال عوارض مزوتراپی مو چیست

مزوتراپی مو یک روش موثر برای درمان ریزش مو در زنان و مردان می باشد. این روش با تحریک الگوی رشد مو و کاهش ریزش عمل می‌نماید. در این فرآیند پروتئین‌‌ها، ویتامین‌‌ها و مواد معدنی برای تقویت رشد مو به تعادل خواهند رسید. در این روش، مواد مغذی مورد نیاز بدن هر فرد با سوزن های بسیار کوچکی زیر پوست میانی کف سر تزریق می شود. بااین حال برخی از متقاضیان هنگام تحقیق در رابطه با مزوتراپی با سوال عوارض مزوتراپی مو چیست مواجه می‌شوند.
در این‌روش با تزریق ویتامین‌ها و مواد مورد نیاز مو در پوست سر جهت رشد و تغذیه مو استفاده می‌شود. ترکیبات دارویی موجود در مزوتراپی به تقویت گردش خون در رگ‌ های خونی پوست سر و بهبود تغذیه و خون‌ رسانی بهتر به فولیکول‌ های مو کمک می کنند که از فواید مزوتراپی مو می‌باشد.
مزوتراپی روی لایه‌‌های مختلف پوستی مانند اپیدرم، لایه میانی، بافت پیوندی، سیستم گردش خون، سیستم ایمنی و سیستم عصبی حسی ناحیه‌ ‌ی تزریق اثر خواهد گذاشت.
برای بسیاری از انواع آلوپسی، مزوتراپی یک روش درمانی موثر است. فواید مزوتراپی مو شامل:

بهبود خون رسانی: در بسیاری از محلول‌ های مزوتراپی، داروهای اتساع دهنده عروق وجود داشته که سبب افزایش گردش خون بافتی می‌ گردد.
غذارسانی به بافت پوست و فولیکول ‌ها: در داروهای تزریقی مزوتراپی از انواع ویتامین‌ ها، آمینواسیدها و مواد معدنی استفاده می‌ گردد که از فواید مزوتراپی مو برخوردار است .

جلوگیری از تحلیل فولیکول‌ ها: یکی از فواید مزوتراپی مو این مورد است که سبب افزایش قدرت و بهبود حالت موها می‌ گردد.

تنظیم ترشح چربی پوست: داروهایی که در مزوتراپی استفاده می‌شوند ترشح غدد سباسه را کنترل می‌‌نمایند.

بهبود سایر روش ‌های درمانی: مزوتراپی می‌‌تواند به عنوان روش درمانی مکمل برای درمان ‌های ریزش مو، تزریقات استروئیدها، مراقبت‌‌های عمومی مو و … استفاده شود.

از دیگر فواید مزوتراپی مو می‌توان روشی موثر برای درمان ریزش مو بدون نیاز به جراحی، بهبودی سریع، بدون داشتن دوره نقاهت، بدون درد و بدون نیاز به بی‌هوشی، عوارض جانبی بسیار محدود، هزینه کم و مناسب برای درمان ریزش مو و رفع مشکلات سر مانند چربی و شوره را نام برد.
البته باید توجه داشت که مزوتراپی نیز مانند تمام روش های زیبایی با عوارضی همراه است. بنابراین برای پاسخ به عوارض مزوتراپی مو چیست این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

 

بهترین داروی مزوتراپی طبق پرسش و پاسخ درباره مزوتراپی مو

مزوتراپی یکی از روش‌ های درمانی ریزش مو می‌باشد. در این روش، داروی درمان‌موضعی مو توسط سوزن‌های بسیار ریز، به لایه میانی پوست سر تزریق می‌گردد. تزریق این دارو به تقویت ریشه مو و کاهش ریزش آن کمک خواهد کرد. این داروها به صورت محلول توسط شرکت‌های مختلف خارجی و با برند‌های مختلف تولید می‌گردند.
این روش متفاوت از کاشت مو انجام شده و بیشتر افرادی که به سراغ کاشت مو می‌روند، به ریزش مو بسیار شدید دچار هستند. در حالی که مزوتراپی به عنوان یک روش تقویتی استفاده شده و افرادی که دارای موهای سالم هستند نیز از این روش برای پیشگیری و مراقبت از مو استفاده می‌کنند.
با استفاده از روش مزوتراپی، فولیکول‌‌هایی که هنوز وارد چرخه رشد نشده‌اند فعال شده و سبب افزایش رشد مو می‌گردند. در صورت داشتن ریزش مو بسیار شدید و طاسی مزوتراپی توصیه نمی‌شود. در ادامه به شرح بهترین داروی درمان‌موضعی مو که بسته به شرایط فردی و بهره‌مندی از فواید مزوتراپی مو استفاده می‌شود می پردازیم.

مواد تشکیل دهنده‌ ی محلول

داروی ترکیبی که در مزوتراپی به دورن پوست تزریق می‌ شود، کاکتیل یا کوکتل نام دارد. برای تهیه ‌ی این محلول از مواد مختلفی استفاده می‌شود که هر کدام تاثیرات مفیدی بر پوست و فولیکول ‌های مو دارند. در ادامه به این موارد اشاره می گردد. ترکیب کوکتل درمان‌موضعی مو به شرایط و وضعیت موهای فرد بستگی داشته و توسط پزشک متخصص مشخص می گردد.
داروهای اتساع دهنده‌ عروق: این گروه دارویی بسیار ایمن بوده و سبب افزایش خون رسانی به ناحیه‌ی درمان می‌ گردند. داروهایی مانند بوفلومدیل، پنتوک‌سیفیلین و میانوکسیدیل در این گروه قرار دارند.
ویتامین‌ها: محلول‌ های درمان‌موضعی مو شامل انواع ویتامین ‌ها می باشند و در ماندگاری درمان‌موضعی مو بی‌تاثیر نیست.

ویتامین ‌های متداول شامل:

ویتامین B5: این ویتامین در تولید انرژی سلولی موثر بوده و سبب افزایش تقسیم سلولی و بهبود بافت پوستی خواهد شد.

ویتامین H (بیوتین): این ویتامین تاثیری مشابه ویتامین B5 داشته و کمبود آن می‌ تواند سبب ریزش مو و پوسته پوسته شدن پوست گردد. بیوتین سبب تنظیم ترشح غدد سباسه (چربی) نیز می‌گردد.

ویتامین C: این ویتامین خاصیت آنتی‌ اکسیدانی داشته و در تحریک تولید کلاژن موثر خواهد بود.

ویتامین A: این ویتامین به بهبود بافت‌ های پوستی کمک می کند و در کلاژن سازی نقش زیادی دارد.

مواد معدنی: این ریزمغذی‌ ها نقش زیادی در سلامت و رشد موها خواهند داشت. برخی از مواد معدنی در محلول‌ های مزوتراپی شامل مس، روی (زینک)، سلنیوم، فسفر، منیزیم و می باشد.

داروهای مغذی: سیلیکون یکی از این مواد مغذی است که به صورت طبیعی و فراوان در تارهای مو وجود دارد. در سنین بالا، موها دچار کمبود سیلیکون می‌شوند که این اتفاق یکی از دلایل ریزش مو خواهد بود.

داروهای بی‌ حسی موضعی: این داروها شامل لیدوکائین یا پروکائین هستند و پروکائین با این که یک داروی بی‌‌حسی و ضد التهابی است، تاثیر بسزایی در جلوگیری از ریزش مو خواهد داشت. به همین منظور در بیشتر محلول‌‌های مزوتراپی، مورد استفاده قرار می‌‌گیرد.

داروهای هورمونی: یکی از عوامل موثر بر ریزش مو با الگوی مردانه و زنانه، هورمون‌ های آندروژنی می باشند. به همین منظور در محلول درمان‌موضعی مو از مهارکننده‌‌های این هورمون‌ها مانند فیناستراید یا سیپروترون استات استفاده ‌خواهد شد.

کلسی‌تونین: این ماده از هورمون‌ های طبیعی بدن است و سبب بهبود خون رسانی به بافت‌ ها شده و در تغذیه فولیکول‌ ها و بافت پوستی نقش مهمی خواهد داشت.

امینواسیدها: یکی از محلول‌های مزوتراپی است، که در بهره‌مندی فرد از فواید مزوتراپی مو موثر می‌باشد.

محلول‌ های مزوتراپی با توجه به علت استفاده، شرایط و جنسیت فرد، تنظیم می‌گردند. به طور مثال یکی از پرمصرف‌‌ترین ترکیب‌ ها لیدوکائین، بوفلومدیل، سیلیکون و مولتی‌ویتامین‌‌ها می‌باشد. انتخاب نوع و میزان مواد تشکیل دهنده در محلول درمان‌موضعی مو طبق دستور پزشک صورت می‌گیرد. برخی از افراد می‌پرسند با وجود ویتامین‌های مختلف و فواید بسیار، آیا
مزوتراپی عوارضی دارد؟ “عوارض مزوتراپی مو چیست”

مراقبت‌های بعد از مزوتراپی برای جلوگیری از عوارض مزوتراپی مو چیست

مزوتراپی یک روش موثر برای انتقال ویتامین ‌ها و مواد طبیعی و آنزیم ‌ها به طور مستقیم می‌باشد. داروی مزوتراپی یا کوکتل مزوتراپی از طریق یک سوزن به ناحیه مورد نظر تزریق می‌ گردد. بهتر است از مواد تقویت‌ کننده، داروهای مراقب مو و مواد حالت دهنده ۲۴ ساعت قبل از درمان استفاده نشود.
همچنین چند روز پیش از مزوتراپی مصرف داروهایی مانند آسپرین و داروهای ضد التهابی مانند ایبوپروفن نباید مصرف شود. در صورتی که فرد از داروهای ضد انعقادی یا رقیق ‌کننده خون استفاده می‌کند، باید در مورد مصرف آن‌ ها با پزشک مشورت نماید.
پیش از انجام این روش لازم است موها با شامپو مناسب شستشو داده شود و یک روز پیش از مزوتراپی استفاده از محلول های ریزش مو قطع شو‌د.
برای مزوتراپی مو نیازی به ضد عفونی کردن پوست سر نبوده و در صورتی که روی پوست زخم یا عفونتی وجود داشته باشد، از الکل ۷۰ درصد یا بتادین برای ضد عفونی کردن ناحیه‌ استفاده خواهد شد.
مراقبت های بعد از درمان‌موضعی مو به عنوان بخشی از روند درمانی شناخته شده و عدم رعایت این موارد می تواند روی نتیجه درمان و ماندگاری درمان‌موضعی مو تاثیر گذار باشد.
استفاده از کلاه‌های تنگ روی سر توصیه نمی‌شود و بهتر است موها در معرض هوای آزاد قرار بگیرد.
از قرار داشتن در معرض نور مستقیم آفتاب پرهیز شود.
پس از مزوتراپی از حمام رفتن به مدت ۲۴ ساعت خودداری شود. در هفته‌ اول از آب گرم برای شستن موها استفاده نشود؛ زیرا ممکن است باعث کبودی شود. برای پاسخ به سوال مراقبت‌های بعد از مزوتراپی برای جلوگیری از عوارض مزوتراپی مو چیست در ادامه با ما همراه باشید.
تا دو روز بعد از جلسه درمانی از ورزش پرهیز شود؛ زیرا ورزش سبب تعریق و خروج محلول مزوتراپی از پوست می‌ گردد.
در طول دوره مزوتراپی، از مصرف سشوار، فرکردن مو، رنگ و سایر مواد شیمیایی روی موها خودداری شود.
ماساژ دادن سر پس از تزریق مزوتراپی نتیجه ای مطلوب به همراه خواهد داشت.

 

انواع مزوتراپی مو

مو یکی از مواردی است که در زیبایی افراد نقش زیادی دارد. بنابراین زیبایی و سلامت موها از اهمیت زیادی برخوردار است و افراد از انواع لوسیون ها و سرم های تقویت کننده مو برای افزایش میزان ماندگاری موها و جلوگیری از ریزش موها استفاده می کنند.
با وجود این موارد ممکن است باز هم فرد دچار ریزش مو شده و حجم موها کاهش یابد. لوسیون ها و تقویت کننده‌ها حاوی مواد موثری هستند اما از لایه اپیدرم پوست نمی‌توانند عبور کنند و به ریشه موها برسند بنابراین مصرف آن ها بی فایده خواهد بود.
باید از روشی استفاده کرد که مواد تقویت کننده به لایه میانی پوست برسد. این کار با روش درمان‌موضعی مو قابل انجام است که در آن پزشک مواد تقویت کننده مو را به وسیله سوزن به طور مستقیم به ریشه موها خواهد رساند. در بالا به عوارض مزوتراپی مو چیست اشاره کردیم. با توجه به عوارض نادر این روش زیبایی افراد زیادی از ان استقبال می‌کنند؛ اما برای‌ آنها سوال است که با وجود فواید بسیار، عوارض مزوتراپی مو چیست
چنانچه فرد روزانه مقدار زیادی از موهای خود را از دست بدهد باید به دنبال راهکار برای درمان و پیشگیری از ریزش مو باشد. استفاده از تقویت کننده‌ها در پیشگیری از ریزش مو و افزایش حجم آن ها موثر است. هدف از انجام این روش همین است و با استفاده از آن مقدار مشخصی از ویتامین ها، آنزیم ها، پروتئین ها و مواد معدنی وارد لایه مزودرم پوست شده تا موها تقویت شوند.
مو برای حجیم شدن به این مواد احتیاج داشته که در روش مزوتراپی، این مواد با استفاده از سوزن‌های ریزی به پوست سر تزریق می‌شوند. باید توجه داشت که در این روش هیچ گونه آسیبی به پوست سر وارد نخواهد شد.
مراقبت های بعد از درمان‌موضعی مو از مواردی است که روی کیفیت مزوتراپی تاثیر گذار است.
در ادامه به شرح انواع درمان‌موضعی مو و ماندگاری درمان‌موضعی مو و عوارض مزوتراپی مو چیست می‌پردازیم.

مزوتراپی شیمیایی

در این روش انواع ویتامین‌ها، بیوتین، بوفلومدیل و … در لایه مزودرم پوست تزریق می‌گردند. این مواد سبب افزایش رشد طبیعی مو می‌شوند. این مواد با بهبود گردش خون، کاهش التهاب و تحریک تولید کلاژن از ریزش مو جلوگیری می‌کنند.

مزوتراپی فیزیکی

سوراخ هایی که با تزریق مواد و سوزن روی پوست سر ایجاد می‌گردند، سبب رشد موها می شوند. این کار سبب تحریک کلاژن‌ها و الاستین موجود در لایه میانی پوست شده تا سلول های جدیدی تولید شوند. به این ترتیب بافت‌های جدیدی در مو ایجاد شده که باعث جلوگیری از ریزش موها می‌شوند.

مزوتراپی جهت تقویت مو

مو برای داشتن رشد منظم نیاز به مواد مغذی دارد. در برخی مواقع مواد مغذی لازم به پوست نرسیده یا گردش خون در پوست کاهش می‌یابد و مواد مغذی به بخش های مختلف مو نخواهند رسید. مزوتراپی سبب رسیدن این مواد به ریشه موها شده و باعث بهبود جریان خون در پوست سر می شود. انتخاب مواد تزریق شده به پوست سر با توجه به نیاز موهای هر فرد انجام می‌شود.

مزوتراپی به منظور جلوگیری از ریزش مو

مواد مغذی که توسط پزشک به پوست سر تزریق می‌شود، به منظور جلوگیری از ریزش موها انجام می‌شود. در اثر تضعیف ریشه‌ها است که موها دچار ریزش می‌گردند. مواد استفاده شده در روش مزوتراپی ریشه ها را تقویت و از ریزش موها جلوگیری خواهد کرد. همچنین این مواد سبب ترمیم سلول های پوستی نیز می شوند. در این روش و با تحریک فولیکول ها، رویش مجدد موهای سر رخ می‌دهد.

مزوتراپی جهت درمان آلوپسی

یکی دیگر از کاربردهای درمان‌موضعی مو، درمان آلوپسی آندروژنیک است. دارو بیماری آلوپسی ماینوکسیدیل موضعی و فیناستراید خوراکی بوده که این دو ماده در مواد مزوتراپی وجود دارند. به همین دلیل در کلینیک های تخصصی مو مزوتراپی برای درمان این عارضه توصیه می‌شود.

مزوتراپی پس از ترمیم بعد از کاشت مو

در صورتی که فرد اقدام به کاشت مو می نماید، موهای کاشته شده معمولا دو هفته پس از کاشت شروع به ریزش می‌کنند و پس از دو ماه، مجددا رشد می‌نمایند.
چنانچه پزشک بتواند گردش خون در پوست سر را بهبود ببخشد، مواد مغذی بیشتری به فولیکول‌ها رسیده و رشد موها چند برابر خواهد شد. به همین جهت پزشکان برای تقویت و رشد بیشتر موها بعد از کاشت، درمان‌موضعی مو را برای دستیابی به نتیجه بهتر توصیه می کنند.

 

ماندگاری درمان‌موضعی مو

ماندگاری درمان‌موضعی مو بستگی به موارد ذکر شده زیر دارد:

• جنس مو
• ژنتیک
• سن
• مواد مصرف شده در مزوتراپی
• و…

طبق تحقیقات انجام شده ماندگاری درمان‌موضعی مو حدود 6 الی 12 ماه است که پس از گذشت این دوره برای تاثیر مداوم باید تکرار شود. همچنین رعایت نکات ذکر شده توسط متخصص بر ماندگاری مزوتراپی تاثیر گذار است.

سخن پایانی

درمان‌موضعی مو یک روش درمانی است که با تزریق در بخش میانی پوست سر انجام می‌گردد. در مزوتراپی تمام ویتامین‌ها، مواد معدنی و پروتئین ها با استفاده از سوزن های بسیار نازک به سر تزریق خواهند شد. این روش نیز مانند هر روش زیبایی دیگری دارای عوارضی است که در بالا به شرح عوارض مزوتراپی مو چیست پرداخته شد.
در داروهای درمان‌موضعی مو که سبب افزایش گردش خون و ماندگاری درمان‌موضعی مو نیز می‌‌‌گردند، ویتامین‌های تغذیه کننده ریشه مو و آنتی اکسیدان ها، به طور مستقیم با سوزن‌های 2 یا 4 میلی متری به ریشه مو تزریق می شوند.
این تزریق در دو دوز تا رسیدن به نتیجه مورد انتظار انجام می‌شود. باید توجه داشت که مزوتراپی بر همه افراد نتیجه یکسان نداشته و در هر فردی متفاوت خواهد بود. به همین جهت برای دستیابی به نتیجه دلخواه و مناسب در مزوتراپی باید به کلینیک های تخصصی مو مراجعه شود.